15 yıllık yalı kavgası

Kanlıca'daki Boğaz manzaralı yalı, ünlü armatörlerden Yardımcı'ları ikiye böldü. 15 yıldır sonuçlanmayan dava, şu ana kadar 8 tane avukat eskitti..

Ünlü armatörlerden Yardımcı'lar, babadan kalma Boğaza nazır yalıyı tam 15 yıldır paylaşamıyor. Beykoz Kanlıca sahilinde bulunan yalıyı 1967 yılında Rize 'de inşaat işi yaparken İstanbul 'a gelip gemi taşımacılığına başlayan İsmail , Yusuf ve İhsan Yardımcı kardeşler aldı. Yardımcı kardeşlerden İsmail ve Yusuf'un hayatlarını kaybetmesinin ardından ailede miras kavgası başladı.

AİLEYİ BÖLDÜ

İsmail ve Yusuf Yardımcı'nın mirası çocukları ile amcaları İhsan Yardımcı arasında paylaşıldı. Ancak Kanlıca 'daki yalı aileyi ikiye böldü. Yeğenleri yalıda hak iddia edince amca Yardımcı, mahkemeleri adres gösterdi. Yusuf ve İsmail Yardımcı'nın çocukları, Beykoz Sulh Hukuk Mahkemesi 'ne alacak davası açarak varis olduklarını ispatlamaya çalıştılar. 1992 yılında açılan dava itirazlar, yargıtay süreçleri ile birlikte ancak 2001 yılında tamamlanabildi. Ancak dava sonuçlanmadı. Değişik itirazlar üzerine bugüne kadar devam etti. Davanın sonuca ulaşmadığı söyleyen Osman Yardımcı, "Babamdan kalan ve üzerinde hakkım olan bir yalı var ama ben geçimimi zor sağlıyorum. Dava tam 8 avukat eskitti. İki avukat öldü" dedi.

Sabah

Editör: TE Bilişim