Yangın uçağı dipteki üç dalgıcı yutuyordu

Su Altı Arama'nın İznik Gölü'nde kaybolan şahsı bulma çalışması sırasında yangın söndürme uçağı göle daldı. Dalgıçların dipte olması faciayı önledi..

İznik Gölü'nde kaybolan Adnan İlmaz'ı arama çalışmalarına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi'ndeki 3 dalgıcın, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale eden uçaklardan birinin gölden su aldığı sırada, dipte arama çalışması yapması sayesinde olası bir faciadan kurtulduğu bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, iki gün önce serinlemek amacıyla girdiği gölde kaybolan ve dün akşam cesedine ulaşılan İlmaz'ın bulunması için yürütülen çalışmalara, dün belediyeden 5 dalgıcın katıldığını söyledi. Orhan Doğan, dalgıçların arama çalışmaları sırasında Osmaneli'ndeki orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan bir uçağın da su ihtiyacını gölden karşıladığını belirtti.

Göl yüzeyinde arama yaparken, bir yangın söndürme uçağının ''Su topu''nu, 3 arkadaşlarının dipte arama yaptığı yerin yakınından doldurduğunu fark eden diğer dalgıçların durumu ilgililere bildirdiklerini anlatan Doğan, şunları söyledi: "Dalgıçlarımız dipte arama yapıyorlarmış, uçak da arkadaşlarımızın arama yaptığı yerin yanından suyu alıyormuş. O anda arkadaşlarımız su yüzeyine yakın olsa tehlike yaşayabilirlerdi.''

Kaynak: SABAH Gazetesi

Editör: TE Bilişim