Yanan yat, yakın tarihin tanığıydı 
 
Boğaz'da yanan yatın eski sahibi Kemal Ilıcak çıktı

İstanbul Boğazı’nda 2 gün önce yanan yatın eski sahibinin bir dönemin ünlü medya patronu Kemal Ilıcak olduğu ortaya çıktı. Kemal Ilıcak, teknede çok sayıda kral, devlet adamı ve üst düzey yönetici ağırladı...

İstanbul Boğazı’nda 2 gün önce yanan ve Şadan Pehlivan’a ait olan “Pehlivan” isimli lüks yatın eski sahibinin bir dönemin ünlü medya patronu Kemal Ilıcak olduğu anlaşıldı. Ünlü reklamcı Nail Keçili, 1980’li yıllarda ABD’de yaptırılan 25 metre uzunluğundaki lüks teknenin bir dönem tarihe tanıklık ettiğini söyledi:

Adı ’Nazlım’dı

“Teknenin yandığını öğrenince üzüldüm. Sıradan bir tekne gibi verildi haberler... Oysa o tarihi bir tekne. 1980’li yıllarda Cen Ajans yine Türkiye’nin en büyük ajansıydı ve Tercüman Gazetesi’nin bütün reklam ve tanıtım faaliyetlerini yürütüyorduk. Kemal Ilıcak ile yakın dosttuk. Tekne çok sık salonları olan muhteşem bir yattı. Kemal Bey, teknenin adını büyük bir aşkla bağlı olduğu eşi Nazlı Hanım’dan ötürü ’Nazlım’ koymuştu. Türk Denizcilik Cemiyeti’nin Komadoru olduğum için Kemal Bey, çok özel misafirleri geldiğinde tekneye benim kaptanlık yapmamı isterdi. Ne devlet adamları, kralları ağırlandı o teknede. Ülkesinin güzelliklerini göstermek isteyen, eli açık bir insandı. Hem evini hem de teknesini devlet erkanının emrine verir ağırlardı.”

Borcuna karşılık verdi

Kemal Ilıcak’ın eşi Nazlı Ilıcak ise tekneyle ilgili şunları söyledi: “Şimdiki lüks teknelerle karşılaştırıldığında çok mütevazı bir tekneydi. Kemal, tekneyi bir sıkışıklıkta borcuna mukabil başkasına verdi. Tekneyle Marmaris’e, Bodrum’a, mavi tura çıkardık. Misafirlerimizi ağırlardık. Aslında o tekneden çok keyif aldığımı söyleyemem. Çünkü tekne çok küçüktü, sığamıyorduk. Bu nedenle Salih Adası’nda bir ev yaptırdık. Misafirlerimizi orada ağırlıyorduk.” 

Editör: TE Bilişim