Yalova'da vatandaşlar, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesinin 'esnek fiyat' kampanyasına tepki göstermeye devam ediyor.

Şu ana kadar üç günde yirmi bin imza toplayan vatandaşlar, İDO'ya tepki için üzerinde "Karaborsacı İDO istemiyoruz" yazan siyah çelenk bıraktılar.

Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, İDO önünde imza kampanyasını devam ettirdi. Yalova ile İstanbul arasında en önemli ulaşım aracı olan İDO feribotlarında uygulanan anlık fiyat tarifesine karşı olduklarını belirten Yalovalılar, uygulamaya bir an önce son verilmesini istedi.

Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, İDO'yu protesto için toplandıklarını ifade etti. Dondurmacı, "İDO'nun aylardır Yalova hattına yönelik olumsuz tavırları, işletmenin özelleşmesiyle de devam ettiğini söyledi. Bununla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, İDO'yu, Rekabet Kurulu'nu ve Başbakanlığı göreve çağırıyoruz. Bu uygulamaların devam etmesi halinde haksız rekabeti önlemek amacıyla mahkemeye gideceğimizi de bildirmek isteriz." dedi.

Editör: TE Bilişim