Yalova sahilleri birkaç gündür esrarengiz bir köpüğün istilası altında. Köpüğün ya bir geminin sintinesi ya da fabrikalardan salınan kimyevi atıklardan kaynaklandığı sanılıyor.

Yalova sahillerinde bir anda ortaya çıkan ve adeta denizi beyaza boyayan esrarengiz köpükler vatandaşları tedirgin etti. Nereden ve nasıl geldiği bilinmeyen köpüklerin gemiler tarafından denize boşaltılan sintineden ya da fabrikaların denize saldığı kimyasal atıklardan meydana geldiği sanılırken, çevreci örgütler bu kirliliğin sorumlusunun bulunmasını istedi.

Yalova sahillerinde bu tip olayları kontrol altında tutacak bir birime ihtiyaç olduğunu savunan vatandaşlar, "Yalova turistik bir il. Dolayısıyla sahillerinin bu tip sorumsuzca denize salınan atıklarla kirletilmesi ilin geleceği açısından tehlikeli. Ancak böyle olaylara anında müdahale edebilecek ya da meydana geldikten sonra kim tarafından yapıldığını tespit ederek hukuki olarak cezasını verebilecek bir kurumun eksikliğini duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Yalova sahilinde meydana gelen olayla ilgili kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığını, ancak konuyu hemen araştıracaklarını söyleyen Yalova Çevre ve Orman Müdürü Yusuf Vedat Altınel, "Hiçbir gemi denize sintine boşaltamaz. Bu kanuna aykırı bir durum olduğu gibi, uzaydan uyduyla da gözetleniyor. Durumun çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum" dedi.

Kaynak:sondakika.com

Editör: TE Bilişim