Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Deniz Ulaştırma Ve İşletme Programı tarafından düzenlenen, öğrencilerin ve Yalova’ dan denize ilgi duyan toplam 400’ e yakın katılımcının yer aldığı kariyer günleri 1. günü, 25.04.2011 tarihinde Yalova Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Sayın Behram KAVLAK’ ın ve Yalova Gemi Sanayicileri Derneği Eğitim Sorumlusu Sayın Ahmet Gökhan UĞUR’ un ile Chemfleet İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Kpt. Özgür SARIOĞLU’ nun, 2. günü Petrol Ofisi Enspektörü Sayın Kpt. Gökhan GÜRBÜZ’ ün ile Mercan Group İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Kpt. Muharrem GÜMÜŞ’ ün, 3. günü ise Yalova Liman Başkanı Sayın Baş Mühendis M. Cumhur YAYLA’ nın, Sefine ve Beşiktaş Tersanesi Genel Müdürleri Sayın Selçuk Oğuz TANIR’ ın ve Sayın Kpt. Musa TOKSÖZ’ ün, Altınova Tersane Girişimcileri Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Kpt. Ayhan KAYATÜRK’ ün ve Akçansa Yalova Terminal Şefi Sayın Eyüp TÜFENK’ in katılımları ile gerçekleşti.

Kariyer günlerinde Altınova’ nın Gemi İnşa Sektöründeki önemi ve gelecekteki etkileri belirtilmiş olup, kimyasal tanker sektörünün istihdam olanakları ile öğrenciler için sektördeki bu istihdam olanaklarından faydalanabilmeleri içi neler yapmaları gerektiği tartışıldı. Petrol tankeri taşımacılık sektörü ve yapılan ticari yazışmalar ele alındı. Öğrenciler çarter konusunda gerekli olan bilgileri edindi ve iyi broker olabilmek için atılması gereken ilk adımlar hakkında fikir sahibi oldu.

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Deniz Ulaştırma Ve İşletme Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Kpt. Murat YORULMAZ kariyer günleri ile ilgili şunları söyledi: 'Düzenlediğimiz kariyer günlerinin denizci öğrencilerimiz ve denize ilgi duyan tüm kişiler açısından yararlı olduğunu düşünerek önümüzdeki dönemlerde daha fazla konuşmacı ve çeşitlik etkinlikleride dahil ederek düzenlemeyi hedeflemekteyiz. Kariyer günleri organizasyonunun düzenlenmesinde emeği geçen öğretim elemanlarına ve ilgili herkese teşekkür ediyoruz. '

 

Editör: TE Bilişim