Yalova-İstanbul deniz uçağı seferleri yolda

Yalova Belediye Meclisi, İstanbul ve Bursa'ya ulaşımda deniz uçağının kullanılması için komisyon çalışması yapılması kararı aldı

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda ilk olarak Yalova-Adalar, Yalova-Beşiktaş, Yalova-Kabataş hatlarında deniz ulaşımı yapılması için hazırlanan komisyon raporu okundu. Komisyon raporunda deniz ulaşımı için gerekli evrakın tamamlanması için ek süre istendi. Konuyla ilgili söz alan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Esenköy ve Armutlu’da yasal olarak deniz ulaşımı için izinlerin alındığını, Yalova’da bunun yapılması gerektiğini belirtti. Yapılan oylamada konu ileri bir tarihe ertelendi. Daha sonra Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova-Bursa ve Yalova-İstanbul arasında deniz uçak kullanımıyla ilgili bir komisyon oluşturulup çalışma yapmasını önerdi. Konu gündeme alındı ve komisyona havale edildi. Koçal, uygulamanın Bursa’da yapıldığını ve başarılı olduğunu bununla ilgili bir heyetin Bursa’ya giderek bilgi edinebileceğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi nisan ayından beri Gemlik İlçesi’nden İstanbul Haliç’e tarifeli deniz uçağı seferleri düzenliyor.

Editör: TE Bilişim