TMSF, Yalıkavak Marina'daki hisseleri satıyor 
 
TMSF Bodrum Yalıkavak'taki yüzde 5,33'üne karşılık gelen hisseleri satıyor. İşte bedeli...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.'nin  toplam hisse değerinin yüzde 5,33'üne karşılık gelen 37 milyon 310 bin adette, 373 bin 100 TL nominal değerindeki hisselerini, satışa çıkardı. Muhammen bedelleri, 2 milyon TL olan B grubu hisselerin ihalesi, 9 Aralık 2009 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Açık artırma, 11.00 ila 11.05 saatleri arasında TMSF Binasında yer alan Konferans Salonunda düzenlenecek.

Şirketin A Grubu 175 milyon, B Grubu 525 milyon olmak üzere toplam 700 milyon adet, 7 milyon TL nominal değerli hissesi bulunuyor. Hisseleri satılan Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic.A.Ş., Ege denizinde Bodrum yarımadasında, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi Çökertme Mevkiinde, turizm sektöründe hizmet vermek üzere  22 Haziran 2005 yılında kuruldu.

Faal durumdaki Anonim şirket,  bir kısım faaliyet  konuları şu şekilde sıralanıyor;

• Turistik nitelikte her nevi otel, motel, kamping yeri, kafeterya, restaurant, plaj, yüzme havuzu, çocuk parkı ve sportif tesisler kurabilir, işletilebilir, kiralayabilir, konusu ile ilgili marina ve yat limanı  inşaatı yapılabilir,
• Tekne, deniz motoru, yat gibi deniz ve her türlü motorlu kara taşıt araçları iktisap edebilir ve işletilebilir,

• Turizmi geliştirme gayesi ile kurmuş olduğu tesisleri kendisi işletebilir, kiraya verebilir ve bu tesislerden ortaklarını yararlandırabilir.

• Devre tatil devre mülk ve yat limanı işletmeciliği yapılabilir.

Şirkete ait Marina, açıkta inşa edilmiş yapay bir rekreasyon adası ile bu adayı karaya bağlayan bir ulaşım köprüsü sayesinde özellikli bir yerleşim planına sahip. Kıyı bölgesindeki kafe, restoran, mağaza ve dükkanların yanı sıra amfi-tiyatro ile de ziyaretçilerine, çeşitli hizmetler sunuluyor.

Ayrıca 17 odalı butik pansiyonu, yat klubü, gümrük ve pasaport işlemleri için hudut kapısı, gümrüksüz satış mağazası, gümrüklü alan, akaryakıt istasyonu, çekek sahası, tekne bakım ve onarımı için teknik servis olanakları ve özel plajı da mevut.  Söz konusu Marina, denizde 450, karada ise 100 yat bağlama kapasitesine sahip bulunuyor. Marinayı kullanan teknelere su, elektrik, televizyon, telefon ve internet bağlantı hizmetleri veriliyor.

Teknelerdeki atık suyun alınarak çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için gerekli mobil sistemler de tesis edilmiş durumda. Teknelere yakıt dolumu yapılmasını sağlayan bir yakıt iskelesi, tekne sahiplerinin idari işlemlerini yapabilecekleri marina ofisleri ve teknecilere seyrüsefer bilgilendirmesi yapacak ofis ve ekipmanlar yer alıyor.

Marina gerek marina alanından gerekse teknelerden toplanan tüm atık suların arıtılmasını sağlayacak arıtma tesisine sahip. Marinanın ana gelirleri, yat konaklama gelirleri ve kira gelirlerinden oluşuyor. Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic.A.Ş.'ye ait Yalıkavak Beldesi Gökçebel Köyü, Kızılburun Mevkiinde kat irtifakı kurulmuş, inşaat halinde  toplam 51 adet villa bulunuyor.

Artırmaya katılmak isteyenlerin, muhammen bedelin yüzde 10'u tutarındaki 200 bin TL teminatı, Vakıfbank T.A.O İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi'ndeki 00158007294368253  numaralı TL hesabına yatırmaları gerekiyor.

Teminat olarak nakit para verilmemesi halinde ise 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3. maddesinde sayılan  Bankalar tarafından verilen  şartsız, kesin ve süresiz nitelikli teminat mektubu veya aynı tutarda hazine tahvil ve bonoları ve hükümetçe belli edilen milli esham ve tahvilatı da teminat olarak kabul edilecek. (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden yüzde 15 noksanıyla değerlendirilir)  İlgili dekontun, en geç satış saatine kadar satış komisyonuna teslim etmeleri gerekmekte.

Birinci ihalede satış olmaması durumunda ikinci satış, 11 Aralık 2009 Cuma günü, aynı adres ve saatte gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilişim