İBB-Adalar Arasında Gemi Kavgası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar Belediye Başkanı'nın iddialarını yalanladı...

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bugünkü bir gazetede yer alan "Adalar'ın ambulans yakıtlarına kısıtlama" başlıklı haber ile Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun söylemlerinin "gerçek dışı bilgiler içerdiği ve kamuoyunu yanılttığı" belirtildi.

Açıklamada, Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 31 Ekim 2006'da protokol imzalandığı kaydedilerek, 31 Ağustos 2009'da süresi bitecek protokolde 2 adet çıkarma gemisi ile 2 adet ambulans ve lojistik amaçlı kullanılan teknelerin tüm ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Söz konusu protokolde, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gemilerin yakıt-yağ ihtiyaçlarını temin edecektir" dendiği, ancak verilecek yakıtla ilgili herhangi bir miktarın taahhüt edilmediği ifade edilen açıklamada, yakıt ikmalinin Büyükşehir Belediyesi'nin imkanları dahilinde yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, çıkarma gemisinin tüm kullanımının Adalar Belediyesi'ne ait olduğu, Adalar Belediyesi'nin olağanüstü durumlar haricinde bu çıkara gemisini işleterek ayda ortalama 120 bin TL gelir elde ettiği belirtilerek, buna karşın tüm giderlerin Büyükşehir Belediyesi'nce karşılandığı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, "Daha önce de 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar itfaiyesinin yakıtını azalttı' şeklinde gerçek dışı beyanda bulunan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun ambulans gemi ile ilgili iddiaları da doğru değildir" ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilişim