KIBRIS YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK KARİYER GÜNLERİNDE “NEMTAŞ” TANITILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük özel üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi’ne bağlı Denizcilik Fakültesi, 13 Aralık 2007 tarihinde kariyer günleri düzenledi.

Denizcilik Fakültesi Mavi salonda saat 13.00 gerçekleştirilen Kariyer Günleri’ne Nemtaş Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Uluç Hanhan  katılarak şirket hakkında bilgi verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Hilmi Şahlı, kariyer günlerinin ilk oturumunda  açılış konuşmasını yaparak Kaptan Uluç Hanhan’ı ve firmayı tanıttı. Daha sonra söz alan  Nemtaş Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Uluç Hanhan  ilk olarak firmayı tanıtarak, öğrencilerin staj imkanları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere uygun staj olanakları sunduklarını  belirten Hanhan şunları söyledi:

Öğrencilerin seçilmesinde kura yöntemini kullanıyoruz. Şirketimizde 2 tür staj vardır. Kısa ve uzun staj. Birincisi yazın yapılan 2.5 aylık staj, ikincisi ise Şubat ayında başlayıp Eylül’e kadar süren 6.5 aylık stajdır. Biz öğrencilerimizi seçmek için okullara kontenjan tespit ettik. YDÜ Denizcilik Fakültesi’nden de 2 güverte 1 makina olmak üzere üç öğrenci staj yapma olanağına sahiptir.

Kaptan Hanhan, kura çekiminin 24 ARALIK  2007 de yapılacağını ve öğrencilerin internet sitesinden de bilgi alabileceklerini söyledi. Bu arada Hanhan, Nemtaş gemilerinde çalışan personeli kapsayan bir anket çalışması yaptıklarını  belirterek ankette çıkan bazı sonuçları aktardı. Buna göre; Nemtaş Denizcilik’te 2007 yılında uzun staj yapanların %20 si Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden, %20 si KATÜ’den, %19 u İTÜ’den , % 7 si Mersin Üniversitesinden, % 7 si Dokuz Eylül Üniversitesindendi. 2008 yılına bakıldığında 55 öğrenci uzun staj için başvurdu, bunların %9 ‘unu bayan, % 91’ini erkek öğrenciler oluşturuyor.
 
ÖĞRENCİLERE NEMTAŞ DENİZCİLİK TANITILDI

Nemtaş Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Uluç Hanhan, öğrencilere Nemtaş Denizcilik hakkında  bilgi verdi.
 
Uluç Hanhan Nemtaş Denizcilik’in 1981 yılında İzmir Demir-Çelik Sanayi’ne ait bir ithalat ve ihracat firması olarak kurulduğunu ve 1995 yılında ilk dökme gemisine sahip olduğunu anlattı. Hanhan, “Nemtaş Denizcilik’ in kendisine ait 4 adet dökme yük, 1 adet genel kargo ve Gemport’a ait tankerimiz. 1995 te ilk dökme gemisine sahip olunduktan sonra gemi işletmeciliğine başlandı.” Dedi.

İzmir merkez ofisi bünyesinde toplam 41 personeli olduğunu ve gemide bulunan  personelin %60 ını tayfa, %6 sını stajer % 13 ünü ise üst seviye zabitlerve % 21 inin zabitlerden oluştuğunu kaydeden Hanhan, gemilerde dinlenme salonu, kütüphane, donanımlı revir, spor salonu, sosyal etkinlikler gibi imkanları sağladıklarını anlattı. Hanhan çalışanlarına kolaylıklar sağladıklarını da sözlerine ekledi. Hanhan “ayrıca denizcilerimize sağladığımız ‘touch kart’ yardımıyla denizcilerin ailelerine indirimli olarak kolayca ulaşmasını sağlıyoruz.’’dedi.

Han gemilerde çalışanlarla ilgili de bir anket çalışması yaptıklarını belirterek, bu ankete göre; gemilerde toplam çalışan sayısının 52, çalışan tafya sayısının 83, ortalama zabit sayısının 8, ortalama zabit yaş ortalamasının 31, tayfa yaş ortalamasının 37 olarak belirlendiğini açıkladı.

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim