Yağışlar Barajların Yüzünü Güldürdü

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Son günlerdeki yağışlardan bir hayli memnunuz. 142 milyon metre küpe kadar düşen barajlarımızdaki su miktarı, yaklaşık bir ay içinde gelen yağışlarla 234 milyon metre küpe çıktı'' dedi.

Gökçek, Ankara'nın, Çubuk 2, Bayındır, Çamlıdere, Kurtboğazı, Kavşakkaya, Eğrekkaya ve Akyar barajlarından yararlandığını söyledi.

Yağışların 2 ay boyunca devam etmesi ve bu rakamların süratle artması halinde, Ankara'nın su sorununu, Kesikköprü'den alınacak suya dahi ihtiyaç kalmadan çözebileceklerini ifade eden Gökçek, ''Ancak yağışlar gelir mi gelmez mi onu tabii bilmiyoruz'' dedi.

Ankara'nın su sıkıntısının kalmadığını savunan Gökçek, bu ay içinde de Kesikköprü'den suyun Ankara'ya verilmeye başlanacağını bildirdi.

Kesikköprü'den yapılacak takviye ile Ankara'nın 20 yıllık su sorununun çözüme kavuşacağını bildiren Gökçek, ''Biz temenni ediyoruz ki Kesikköprü'yü hiç devreye sokmayalım. Her zaman bir sıkıntı olduğunda rezerv ve can kurtarma simidi olarak bir kenarda dursun. Suyumuzu Eğrekkaya, Çamlıdere, Kurtboğazı ve Kavşakkaya'dan alalım. Hem daha kaliteli hem da daha ucuza su almış oluruz. Ama buna karşılık su sıkıntısı olduğunda Kesikköprü'den tek başına su alalım'' diye konuştu. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim