Yağış Geliyor Sıcaklık Düşecek

ANKARA - Yurdun, bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hızlı hareket etmesi beklenen yağışlı hava, yarın İç ve Batı, pazartesi günü Doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan ''Meteorolojik Değerlendirme''ye göre, bu gece Trakya'da başlayacak yağışların yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesini etkisi altına alması bekleniyor.
Yarın genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, bu gece geç saatlerden itibaren Trakya'da, yarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batısında etkili olacağı tahmin ediliyor.
Pazartesi günü doğu bölgelere doğru hareket edecek yağışlı havanın, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığının yarın ve pazartesi günü yağış alan yerlerde hissedilir derecede (6-8 derece) azalacağı, ancak salı günü batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.
Açıklamada, bu gece geç saatler ile yarın sabah ilk saatlerde Trakya'da; yarın Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batısında yağmur ve sağanak şeklinde etkili olması beklenen yağışların oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını vb.) tedbirli olunması gerektiği bildirildi.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim