YA-SA 8 Handsize yaptırıyor

Ya-Sa Denizcilik filosunda halen handmax ve panamax ölçülerinde dökmeyük gemileri ve ham petrol tankerleri yer alıyor. Merkezi İstanbul’da olan Ya-Sa Denizcilik 240 milyon dolarlık bir yatırım bütçesiyle Japonya kontrollü Çin Tsuji Heavy Industries’de 30,800 dwt’luk dökmeciler inşa ettiriyor. 7 Mayıs günü İstanbul’da Yalçın Sabancı Yalısı’nda gerçekleşen imza töreninden sonra Tsuji  Genel Müdürü Fulco Vrooland yaptığı açıklamada Yasa ile anlaşma imzalamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek 2010-2011 yılları arasında Trader tip sekiz dökmeci teslim edeceklerini kaydetti. Tersane daha önce Danimarkalı Clipper Gruptan aynı tip 30 gemi siparişi almıştı.

30 ton kaldırma gücüne sahip vinci bulunuyor

Fulco Vrooland gemilerin maliyetlerine ait fiyatları açıklamaktan çekinmesine karşın, gemilerin 28-30 milyon dolar civarında oldukları belirtiliyor. Gemilerin NK klasında olacakları ve çok niş bir pazarda çalışacakları ifade edildi. İlki 2006 yılında hizmete girmiş olan Trader sınıfı gemiler GTR Conpell işbirliğiyle Algoship Designers tarafından tasarımlandı. 30 ton kaldırma gücüne sahip bir Tsuji vinci de bulunan gemiler çift cidarlı.

Tsuji 2001 yılında Nagasaki kentindeki Zhangjiagang fabrikasında kuru dökmeyük gemileri ile konteyner gemileri için ambar kapağı imalatına başlamıştı. Fakat Japon hükümetinin teşvik tedbirlerinden yararlanarak doğrudan gemi inşaatına dönen Tsuji halen 100 bin dwt’na kadar gemi inşa edebiliyor. 195,000 metre kare bir alanda kurulu Tsuji Heavy Industries tesislerinde dördüncü kuşağı temsil eden Tsuji ailesinden günümüzde Tsunemitsu Tsuji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yaparken Fulco Vrooland ise genel müdür  olarak görev alıyor.

Alıntı: Lojiport

Editör: TE Bilişim