Kopenhagen yakınlarındaki Oresund Köprüsü, büyük tehlike atlattı. Ayakta duramayacak kadar sarhoş olan Rus kaptan rota değiştirmeyi unutunca, tanker az kalsın köprüye bindirecekti!

Malta bayraklı M/T Terry adlı  146 metre uzunluğundaki kimyasal tanker, DDanimarka'nın Kopenhag limanından boş olarak Riga'ya gitmekteydi. 

Kaza, 22 Mart günü öğlenden sonra meydana geldi.

Kanında yüzde 0,22 alkol çıkan Rus kaptan, Oresund köprüsü yakınlarında rota değiştirmeyi unuttu. 11 knots hızla köprünün ayaklarına doğru yönlene gemi, son anda bir kum bankına saplanınca Oresund köprüsü kurtuldu.

Kazadan sonra gemiye çıkan doktor, kaptanın aşırı alkollü olduğunu tesbit etti. Tutuklanan kaptanın gemiden pilot çarmıhından indirilmesine doktor izin vermedi.

Geminin armatörü, gemiye yeni bir kaptan yolladı. Danimarka denizcilik idaresi gemiyi bırakır bırakmaz gemi yeni kaptanla yoluna devam edecek. Rus kaptan ise sarhoş seyir yapmak suçuyla tutuklandı, mahkemede yargılanacak.

Kazadan sonra Danimarka gazeteleri, İngiltere kökenli eski bir denizci marşına gönderme yaparak; 'Sarhoş bir denizciyi ne yapacağız? Tabii ki hapse koyacağız!' şeklinde manşet attı. 

Editör: TE Bilişim