İSTANBUL BOĞAZI'NDA MEYDANA GELEN KURU YÜK GEMİSİ KAZASI BASIN AÇIKLAMASI

İstanbul Boğazında önceki gün VITASPIRIT adlı Gemi, Karadeniz-Marmara yönlü geçişinde Fatih köprüsü altında dümen gücünü kaybederek Lacivert ve Uskumru restoranlarının olduğu bölgede Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. Konu ile ilgili geminin menagement şirketi bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Olay yerinden kendi imkanlarıyla ayrılan VITASPIRIT, bir sonraki talimata kadar Marmara Denizi’nde demirli vaziyette beklemektedir. " deniyor.

Basın açıklaması;

"VITA MANAGEMENT SA olarak, işletmecisi olduğumuz VITASPIRIT (DWT 74269) adlı dökme yük gemisinin Rusya’dan Mısır’a doğru seyir halindeyken, İstanbul Boğazı’nın Asya kıyısındaki bir binaya çarpmış olduğunu üzülerek öğrendik. 

Kılavuz kaptanın da hazır bulunduğu gemi, ana makinesinde meydana gelen sorun neticesinde rotasından saparak tarihi bir yapıda hasara yol açmıştır.  VITA MANAGEMENT olarak bu talihsiz olay nedeniyle derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Olaydaki en büyük tesellimiz ise herhangi bir yaralanma veya çevresel kirliliğin yaşanmamış olması… Bu vesileyle söz konusu olay esnasında yardımlarını esirgemeyen Türk yetkililiklerine içten teşekkürlerimizi sunarken, nedenlerinin tüm yönleriyle araştırılması konusundaki kararlılığımızı da ayrıca ifade etmek isteriz. 

Olay yerinden kendi imkanlarıyla ayrılan VITASPIRIT, bir sonraki talimata kadar Marmara Denizi’nde demirli vaziyette beklemektedir. "

Editör: TE Bilişim