VİLLA YIKIMINA ÇIKARMA GEMİSİ

İstanbul Pendik Belediyesi, Güzelyalı Sahili'ndeki armatör Ali Bayram'a ait 'villa kondu'nun yıkımını zor şartlar altında gerçekleştirdi. Belediye, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 800 metrekarelik alanda yapımına başlanan villanın yıkımı için önce mahkeme kararı aldırdı.

Yargı kararını eline alan belediye ekipleri, dün yıkım için hareket geçti. Ancak villaya karadan ulaşamadılar. Yıkımı bir an evvel gerçekleştirmekte ısrarlı olan Pendik Belediyesi, denizden çıkarma kararı aldı. Sabah saatlerinde, bir adet kepçe, zabıta timi, yıkım elemanları ve polislerden oluşan yıkım ekibi; Kartal Kumcular Pashacasino İskelesi'nden bir çıkarma gemisine bindi. Denizciler Dayanışma Derneği'ne ait DDD-1 isimli çıkarma gemisi, olumsuz hava şartlarına rağmen denize açıldı. Kısa bir yolculuktan sonra kaçak villanın bulunduğu sahile ulaşıldı. Kepçe sahile çıktıktan hemen sonra yıkıma başlanıldı.

Vatandaş da şaşırdı

İnşaatı süren tripleks villa 30 dakika süren çalışma sonrasında yıkıldı. Az sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı yıkım sırasında, inşaat sahiplerinden kimsenin olmaması dikkat çekti. Belediyenin bu ilginç yıkım operasyonunu şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar 'Yol olmadığı için bu villanın yıkılamayacağını düşünüyorduk. Ancak, yapılan bu girişim bizi de şaşırttı' şeklinde yorumladı.

Kaynak: Akşam/Özner BERBER

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim