VIKING Türkiye deki şubesinin resmi açılışını 14 Ekim 2009 tarihinde yaptı.

Denizde can güvenliği ekipmanları üretiminde dünya lideri olan VIKING Life-Saving Equipment AS, İstanbul da ki şubesinin resmi açılışını yaptı.

14 Ekim 2009 tarihindeki resmi açılış törenine Tuzla Kaymakamı Sayın Mümin HEYBET, Danimarka Büyükelçisi Sn Ole Egberg MIKKELSEN, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sn. Yasar Duran AYTAC, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Sn. Cemalettin SEVLI, Tuzla Liman Başkanı Sn. Mustafa AZMAN, GISBIR Başkanı Sn. Murat BAYRAK, VIKING CEO su Kjeld AMANN ve VIKING yönetim kurulu üyeleri katılmıştır.
Şubenin sembolik acılısı, Tuzla Kaymakamı Sayın Mümin HEYBET`in 6 kişilik bir VIKING cansalını şişirmesi ile yapılmıştır.

VIKING İstanbul AŞ, VIKING ve Sn. Yasin Kasa, tarafından ortaklaşa kurulmuştur. VIKING İstanbul, Ambarlı, Karaköy ve İzmit limanlarına ayrıca Tuzla, Yalova ve İzmit’te bulunan tersanelere hizmet verebilmek için stratejik bir konumda olan Tuzla - Orhanlıda konuşlandırılmıştır.

Aslında VIKING İstanbul Mayıs 2008 den bu yana çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. VIKING İstanbul AŞ, İstanbul ve Çanakkale illerimizde deniz yolunu kullanan vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. IDO ve GESTAŞ filolarında günümüzde 350 VIKING cansalı kullanmaktadır. Ayrıca Tuzla ve Antalya da ki tersanelerde inşa edilen büyük yatların %80 i VIKING ürünlerini kullanmaktadır.

VIKING İstanbul Türk Deniz, Kara ve Hava Kuvvetlerinin ve belediyelerinin ihalelerinde de yer almaktadır.

CEO Kjeld Aman;  Türk limanlarının küresel VIKING ağı için çok önem taşıdığını ve VIKING firmasının dünya çapında gemi sahiplerine can güvenliği konusunda danışmanlık yaptığını söylemiştir. VIKING İstanbul’un rolü uluslararası normlara ayak uydurabilmek amacıyla yeni ürünlerin Türk müşterilerine tanıtılmasıdır.

Kjeld Amann, sertifikalandırılmamış ekipmanların kullanımının önlemesi konusuna dikkat çekmektedir. Bu tür ekipmanlar, tehlikeli ve uzun vadede maliyetli olabilmektedir. Türkiye deki müşterilerimize en kaliteli ve sertifikalı deniz güvenliği çözümleri sunabildiğimiz için gururluyum demiştir.

VİKİNG: DENİZ GÜVENLİĞİNDE ÖNCÜ

VIKING, 1960 yılında kurulan dünya çapında önder deniz güvenliği firmasıdır. Firma temel güvenlik ve yangın ekipmanlarını aşağıdaki marketlere sağlamaktadır;

Yolcu gemileri, yük gemileri , savaş gemileri, balıkçı gemileri , yatlar ve itfaiyeler.

VIKING, merkezi Esbjerg Danimarka da bulunan özel bir kuruluştur. VIKING ürünleri Danimarka’daki Esbjerg ve Bramming şehirlerinde, Norveç ve Bankok, Tayland ta ki tesislerinde üretilmektedir.

Firma , en güncel  IMO, SOLAS, EU ve USCG gereksinimlere göre sertifikalanmış  ürün paketleri ve sistem çözümleri- standart veya özel üretim- sunmaktadır.VIKING’ in ürün portföyü ; “chute”, “slide and stair-based “ (merdivenli kıyı tahliye ) marine and offshore evacuation  ve embarkation systems ( Merdiven ) ve cansalları, can yelekleri, Immersion Suit ,yangın elbiseleri, özel çalışma kıyafetleri ,pilot ve nakliye kıyafetleri , MOB Botlar  , Mataforalar   ve diğer Can güvenliği ürünleri sağlamaktadır..

VIKING 50 şubesi, satış acenteleri, 270 sertifikalandırılmış servis istasyonu ve dünya genelinde ki stok noktaları ve uygun fiyatlarıyla VIKING her yerde her zaman güvenilir bir tedarikçidir.

Editör: TE Bilişim