Denizcilikte nefes aldıran güzel bir haber. Gemilerde bulunması zorunlu olan Halatatar cihazına %100 yerli çözüm.

VEGA BLT-250 Gemiden karaya, karadan gemiye ve gemiden gemiye hava basıncı ile halat fırlatan bir cihazdır. Türkiye'de yüksek teknoloji altyapısı ile Tuzla İçmeler'de bulunan fabrikada sektörde yerli üretilen tek halat atar cihazıdır.

Her riskli durumda ( yangın ve patlama riski bulunan kimyasal tankerler de dahil ) ihtiyaçları karşılamaktadır.

VEGA BLT-250'nin başarısı RINA, WHEELMARK, TSE, USCG tarafından sertifikalarla onaylanmıştır.

Herhangi bir tehlike anında güvenli kullanım sağlayan ekipman zarar verici hammadde ihtiva etmediğinden insan sağlığı açısından tamamen emniyetlidir. "Yeşil çevre ve temiz deniz." Sosyal sorumluluk bilincine sahip VEGA BLT-250 havada, karada ve suda herhangi bir kirliliğe yol açmamaktadır.

Raf ömrü bulunmadığından; geri dönüşüm gerektirmeyen roketler, yaşam boyu garanti sunmaktadır.

VEGA BLT-250'yi güvenli kılan özelliklerden biri tetik mekanizmasında bulunan güvenlik kilididir, bu kilit hem kontrolsüz atışı engellemekte hem de roketin istenilen noktaya sapma olmadan ulaşmasını sağlamaktadır. Diğer bir özellik ise regülatör üzerinde bulunan hava tahliye milinin devreye girmesi durumunda bile atışta herhangi bir tehlike oluşturmayıp sonraki kullanım için bakım servis ihtiyacı gerektirmemesidir.

Özellikle de eğitim setleri deniz adamlarını ürün kullanımı hakkında eğitip bilinçlendirme şansı vermektedir.

Son dönem denizcilik sektörünün içinde bulunduğu ekonomik kriz söz konusu olduğunda, tehditleri kullanıcı lehine çeviren halat atar cihazı, her bir gemi için beş senede 4000 ila 7000€ arası tasarruf sağlamaktadır.

Ürün geliştirilirken İTÜ Denizcilik Fakültesi ile VEGA Savunma Sanayi ortak hareket etmişler. Arge süresi beş yıl sürmüş, herhangi bir kuruluştan maddi destek almadan seri üretime geçilmiş.

Genel Müdür Nuri Mert Can; Halat atarla ilgili DenizHaber'e yaptığı açıklamada "Gururla ifade etmek isteriz ki, cihazımız tasarımından üretimine kadar %100 yerli bir üründür. Aynı zamanda firma vizyonumuz olan "Her denizci için daha güvenli bir deniz." prensibi doğrultusunda kısa sürede gemilerden pyroteknikleri kaldırmayı amaçlıyoruz. Argesi ve prototipi tamamlanmış fikirlerimiz ile uluslararası platformda Türkiye'nin yerli üreticisi olarak rekabeti arttırmayı ve sektörel ithalatı düşürmeyi hedefliyoruz." dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim