Bu hafta, sesiyle çağdaş türk müziğinde kendine özgü bir yer kazanan, yazdığı şarkı sözleriyle müzik severlerin kalbine dokunan besteci, müzisyen Jehan BARBUR , Vapurda Çay, Simit, Sohbet’in konuğu oluyor.

Çekimleri, İstanbul’un simgesi Şehir Hatlarında gerçekleştirilen programa, birbirinden güzel istanbul manzaraları da eşlik ediyor.

Çay ve simit tadındaki sohbette, edebiyatın müziğe etkisi, şarkı sözü yazarlığı konuşuluyor. Jehan Barbur’un canlı performansları da programa renk katıyor.

Vapur Sohbetinden kısa kısa

Eylül ayında üçüncü albüm geliyor.

‘Konservatuar okumamış olmamın belki de iç sesime dönüşümü kolaylaştırdığını düşünüyorum. Hala evimdeki stüdyomda demolarımı yapıyorum, insanlar sürekli bir beklenti içinde ama benim sürekli üretmek gibi bir derdim yok.’

‘Umut ve mutluluk peşindeyim. O kadar hüzünlü biri değilim’ diyor Jehan Barbur vapur sohbetinde. ‘Şarkı söyleme yeteneğinin sonradan kazanılmayacağını düşünüyorum o nedenle herkes şarkı söylemesin lütfen’ diye de ekliyor.
 
Vapur yolcularının eşlik ettiği, müziğe dair yapılan bu keyifli sohbet Ömer ÖZTÜRK’ün sunumuyla 29 Nisan pazar 18:30’da TRT TÜRK’te.

TRT TÜRK’te yayınlanan programı tekrar izlemek için; www.vapurdacaysimitsohbet.com ve facebook/vapurdacaysimitsohbet.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Editör: TE Bilişim