Damak tadıyla, yaptığı yemek yorumlarıyla ve keşfettiği lezzet duraklarıyla, Türkiye’ye yöresel yemekleri tanıtan  Mehmet Yaşin vapur sohbetine katılıyor. 

Gerçek seferler sırasında şehir hatları vapur yolcularınında eşlik ettiği programda, birbirinden güzel İstanbul manzaraları da sizleri bekliyor.

Gurme kavramı, türk mutfağı, arka sokaklardaki gerçek yaşamlar ve lezzetler üzerine konuşulan sohbet Ömer ÖZTÜRK’ün sunumuyla 27 Mayıs pazar günü 09:30 ve18:30’da TRT TÜRK’te.

Sohbetten keyifli ayrıntılar;
 
‘Okuyabilmem için para lazımdı gazeteye girdim.’

‘‘Anneme sosyolojinin ne olduğunu anlatmak yerine toplum mühendisi olacağım dedim ama annem toplumunu atıp bütün mahalleye mühendis olacağımı söylemiş. Annem benim mühendis olmamı beklerken ben sosyologluk bile yapmadım. Okuyabilmem için para lazımdı gazeteye girdim. Giriş o giriş. 32 yıldır medya içindeyim.’’

‘Ne yiyorum diye tabağıma bakıyorlar.’

‘‘İlk zamanlar popüler olmak hoşuma gidiyordu. Ama bakan göz sayısı fazlalaştıkça insan rahatsız oluyor. Ünlü kişilerin tepkilerine hak veriyorum. Çünkü özeliniz kalmıyor. Yemek yerken bile ne yiyorum diye tabağıma bakıyorlar.’’

‘Kendimi gezdirecek bir yol yarattım.’

‘‘Gazetede çalışırken kendimi gezdirmek için düşünürdüm, bu konuda üretirdim. Tırcıları inceleyeceğim diye biner giderdim. Sonra baktım ki güzel yerlere gidemiyorum hep yoksul yerlere gidiyorum. Yeni bir şeyler bulmam gerekti, Atlas dergisi ile farklı bir maceraya başladık.

‘1200 yemeğin tadına baktım.’

‘‘Ülkeleri gezerken, yemekleri de ne diye meraklanmaya başladım. Gittim, ülkelerin ismini bile bilmediğim yemeklerinin tadlarına baktım. Bu giderek bende bir alışkanlık oldu. Notlar aldım yazdım yazdıkça olumlu tepkiler aldım.

‘Lezzet Durakları’ programı için 6 yılda 400 mekanda en az 3 yemekten 1200 yemeğin tadına baktım. Bütün Türkiye’yi yedim. Artık  gördüğüm değil, görmediğim yerleri sayabiliyorum. Neyi nerde gördüğümü de karıştırıyorum.’’

Editör: TE Bilişim