İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’la özdeşleşmiş şehir hatları vapurlarını kaldırırken yerine koyacağı Bahis Siteleri deniz otobüslerine dev plazma ekranlar asacak. Plazma ekranlardan reklam ve müzik kanalları sunulacak.

MECLİS’E TAŞINDI

Kentlerine sahip çıkan İstanbullular tarafından tepkiyle karşılanan Şehir Hatları vapurlarının seferden alınması konusu CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaygil’in sorusuyla TBMM’ye taşındı.

CHP İstanbul milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamaylıgil, şehir hatları vapurlarının neden seferden alındığına ilişkin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Tamaygil, alınacak vapurların maliyetinin, teknik özelliklerinin ve İstanbulluların bu konudaki görüşlerinin alınıp alınmadığına ilişkin Aksu’dan açıklama istedi. Bihlun Tamaygil, Bakan Aksu’ya şu soruları yöneltti:

"İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’ye devredilen ve halen çeşitli hatlarda çalışan şehir hatları işletmesine ait vapurların kullanımdan kaldırılacağı ve yerlerine farklı özellikte gemilerin sipariş edildiği doğru mudur?;

Bu kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve vapurların bağlı olduğu şirket yöneticileri ne sıklıkta bu gemilerle seyahat etmektedirler?; Böyle bir kararı alan İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı İstanbul halkının bu konudaki görüşünü belirlemek üzere her hangi bir araştırma yapmış mıdır?; İstanbul’un şehirsel görünümünü oluşturan tablo içinde gemilerin ortaya koyduğu güzel motifi yıkmak İstanbul’a ne kazandıracaktır?; İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ve Adaları birbirine bağlayan birer kuğu görüntüsündeki gemilerin yerine alınacak gemilerin teknik özellikleri, hangi ülkeden alınacakları ve ihale süreci başladı mı?;Bu alım için bütçelenen tutar ne kadardır?"

(ANKA/Haberx)

Editör: TE Bilişim