Deniz ulaşımında kullanılacak vapurları seçmek için internet üzerinden 11 günde 230 bin 160 İstanbullu oy kullandı. Klasik şehir hatları vapuruna en yakın olan 4. model, yüzde 39 oyla birinci sırada yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı şirketlerinden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), deniz ulaşımında kullanılmak üzere hazırlatılan 8 ayrı modelden birinin İstanbullular tarafından belirlenmesi için başlattığı ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyasına, İstanbullular yoğun ilgi gösteriyor.

İki ay sürecek oylama için ''sirketihayriye.com'' adlı siteye, Büyükşehir Belediyesi'nin ''ibb.gov.tr'' ile İDO'nun ''ido.com.tr'' resmi sitelerinden ''Haydi İstanbul vapurunu seç'' linkinden ulaşılıyor.

Oylamaya, bugün saat 17.30 itibarıyla internet üzerinden 230 bin 160 kişi katıldı. Oylama sonuçlarına göre, İstanbulluların tercihi klasik şehir hatları vapuruna en yakın olan 4. modelden yana oldu.

4. model yüzde 39 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, yüzde 33 oy oranıyla modern tasarımlı 8. model ikinci, Osmanlı dönemi tasarımı olan 1. model de yüzde 8 oy oranıyla üçüncü sırada yer alıyor.

2. model yüzde 7 oy oranıyla dördüncü, 3. model yüzde 5 oy oranıyla beşinci, 6. model yüzde 4 oy oranıyla altıncı, 5. model yüzde 3 oy oranıyla yedinci, 7. model ise yüzde 2 oy oranıyla sekizinci sırada bulunuyor.

İstanbullular, ayrıca metro, İDO iskeleleri ile alışveriş merkezlerine kurulan sandıklardan da oy verme işlemi yapabiliyor. Oylama, 24 Haziranda mühürlü sandıkların noter huzurunda açılmasıyla sona erecek.

Alınacak 20 vapur, 5'erli gruplar halinde ihale edilecek. İlk 5 vapur, 2007 yılının ortalarında hizmete girecek.

Toplam 1500 yolcu kapasitesi, 16 deniz mili hıza sahip olacak vapurlar, zamandan yüzde 40 tasarruf sağlayacak. Vapurların boyu 59 metre, eni ise 11 metre olacak. Yolcu iniş çıkışları tam emniyetli olacak vapurlarda, eski modellerde olduğu gibi dışarıda oturma grupları bulunacak.

Alınacak vapurlarla şu anda 30 olan vapur sayısı 50'ye ulaşacak. Ayrıca, 15 arabalı vapura 4 adet, 20 olan deniz otobüsüne 5 adet, 6 feribota da 2 adet daha ilave edilecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim