Şehir Hatları karekod uygulamalı tarife ile vapur saatlerini dijital ortama taşıyor.
 
Deniz ulaşımındaki yeniliklere bir yenisini daha ekleyen Şehir Hatları, İstanbul’un vapurlarının kalkış-varış saatlerini içeren kış tarifesini QR (karekod) uygulamasına taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları yolcularının deniz seyahatlerini daha kolay planlayabilmeleri için tüm hatlarındaki tarifeli seferlerini ‘2D Barkod’ uygulamasıyla dijital ortama taşıyor. Şehir Hatları’nın kare matrisinde yayınlanan kodlar sayesinde yolcular tarife kitapçığına dijital ortamdan ulaşabilecek.

İlaç, gıda, basın sektöründe hızla yaygınlaşmaya başlayan QR kodu kullanımı barkod içeriğinin kameralı akıllı telefon ve tabletler tarafından görsel çözümleme yöntemiyle kullanılıyor. içeriğinde barındıran QR (karekod) kodlar ulaşılmak istenen bilginin çabuk yanıtlanması şeklinde tanımlanıyor. İstanbul’un vapurlarının tarifelerine bundan böyle matris kod üzerinden ulaşılarak vapur kalkış-varış saatleri dijital ortamdan daha rahat takibi sağlanmış olacak.

Akıllı telefonların hemen hepsinde kullanılabilecek tarifeye geçmek için Apple Store, Android Market, Nokia Store gibi sanal marketlerden karekod okuma uygulaması indirmek yeterli.
 
http://sehirhatlari.com.tr/Images/kategori/kategori/338_Tarife.pdf 
Editör: TE Bilişim