Geçen yıl Van’da meydana gelen depremi yaşayan 1000 kadar ilköğretim öğrencisi, Şehir Hatları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İETT, Türk Loydu, DenizTemiz Derneği’nin desteği  ve gönüllü kuruluşların katkılarıyla denizle buluşuyor.

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen boğaz turunda bu yıl Vanlı çocuklar misafir ediliyor. İstanbul’da 10 ilçede 24 farklı okuldan belirlenen öğrenciler 23 Nisan’da düzenlenecek özel vapur seferi ile İstanbul’u denizden seyretmenin keyfini yaşayacak.

Geçtiğimiz yıl Van’da meydana gelen depremin ardından İstanbul’a eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan Vanlı öğrenciler denizle buluşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenecek özel vapur seferi ile öğrenciler boğazın tadını çıkaracak.

“Denizle Buluşuyoruz” projesi kapsamında İstanbul’un Arnavutköy, Bağcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Kartal, K.Çekmece, Pendik, Sultanbeyli, Sultangazi ve Ümraniye ilçelerinden belirlenen 24 okuldan yaklaşık 1000 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları’nın ev sahipliğinde, Boğaziçi’nin benzersiz güzellikteki sahillerini, yalıları, sarayları ve tarihi mekanları görme fırsatı yakalayacak, gönüllerinde eğlenecek. 

Etkinlik programı çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine “Denizlerimizin Önemi”, “Çevre konusunda farkındalık” konularından bilinçlendirme ve bilgilendirme sunumları yapılacak, eğlendirici faaliyetler sergilenecek.


 
Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç: “En anlamlı seferimiz”

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, vapurların 161 yıldır her gün binlerce İstanbulluyu iki yaka arasında güvenli, konforlu taşıdığını, 23 Nisan günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kendi bayramlarında bir boğaz turu ile misafir etmekten kıvanç duyduklarını belirtti.

Genç, geçen yıl Van’da meydana gelen depremle millet olarak sarsıldıklarını, gönüllerinin buruk, geleceğe dönük umutların büyük olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Her yıl 23 Nisan’da düzenlediğiniz boğaz turu ile imkanı kısıtlı olan yavrularımızın İstanbul’umuzun güzelliklerini doyasıya yaşamalarını amaçlıyoruz, bu yıl ki gezimizi de Vanlı yavrularımıza tahsis ettik. Boğaz’ın eşsiz güzelliklerini bir de denizden görsünler, yaşasınlar istedik. Boğaz turunda emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum.”
Boğaz turu ile yaşamlarında farklı bir keşfe çıkacak öğrencilerin yolculuğu 23 Nisan Cumartesi günü Kabataş İskelesi’nden 13.00’da, Üsküdar İskelesi’nden saat 13.30’da kalkacak vapurla başlıyor. Gezi boyunca Cansu Animasyon yüz boyama ekibi ve animatörleri ile öğrencileri eğlendirirken, pamuk şekeri servis edecek.  İlköğretim öğrencileri için İETT ve Anafen dershaneleri tarafından hazırlanan eğitim setleri, Elvan Gıda ile Borsa Lokantalarının hazırladığı şekerleme ve kumanya paketleri program içerisinde dağıtılacak.

Editör: TE Bilişim