Van Gölü'nde Kirlilik Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Van'a yaptıkları gezi çerçevesinde yapılan toplantıda Van Gölü'ndeki kirlilik ve kirliliği önlemek için alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Biz Van Gölü'nü kendi haline bırakırsak, bu mavi gittikçe grileşecek ve gelecekte altından kalkılamayacak bir çevre felaketi oluşacaktır'' dedi.

Çelik, "Yine belediyenin ve diğer kurumların çeşitli önleme yöntemleri ile ilgili hazırladığı çalışmalar masaya yatırılacak. Yapılan bütün çalışmaları bir raporda toplayarak önce problemi tespit edeceğiz, teşhis ederek tedavinin yollarını göstereceğiz. Bu kirliliğin tekrar dönmemesi için bir takip takvimi hazırlamamız gerekiyor. Yani '4 T'li bir yol haritamız var." dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise göldeki kirliliğin en büyük sebebi olarak göle kıyısı olup doğrudan atık sularını göle akıtan 11 belediye ile kıyısı olmayıp dolaylı olarak atık suları göle akan 7 belediye olmak üzere 18 belediyelik yerleşim yerinin atık suları ile kirlendiğini söyledi.

Bakanların çalışmalara başladıklarını belirtmesinden sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim