VALİ KAMÇI BOĞAZ KÖPRÜSÜ İSTEDİ

Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, özellikle hafta sonları Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyarete gelen 25 bin kişinin saatlerce arabalı vapur kuyruğunda beklediğini belirterek, Çanakkale'ye boğaz köprüsü yapılmasını istedi. 
     
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında bir konuşma yapan Kamçı, 3 yıl önce yapılan bir toplantıda Çanakkale'nin vizyonunu belirlediklerini ifade ederek, "O toplantıda, Çanakkale'nin vizyonunu üniversite kenti ve turizm kenti olarak belirlemiştik. Aynı görüşlerimiz halen devam ediyor. Çanakkale'nin geleceği turizmde. Çanakkale Avrupa'ya açılan bir pencere. Ancak turizm şehri olan Çanakkale ile ilgili bir özeleştiri Betebet yapmamız lazım. 16-17 Nisan günlerinde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaret etmeye gelen otobüs sayısı 630'u buldu. Bu da 25 bin kişi eder. Maalesef bu otobüslerle gelen ziyaretçiler, gece 04.00'dan, öğle saatlerine kadar arabalı vapur kuyruğunda beklemek zorunda kaldı" dedi. 
     
Şehrin bu kadar yoğun bir ziyaretçi trafiğini kaldıracak alt yapısının bulunmadığını kaydeden Kamçı, "Bu eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Artık şunu açıkça söylemek lazım. Çanakkale'de bu boğaz geçişini halletmemiz lazım. Çanakkale'ye artık bir boğaz köprüsü yapılması şart. Bu, boğaz köprüsü mü, yoksa tüp geçit mi olur onu bilmem. Ancak mutlaka bu boğaz geçişi konusunda bir şey yapılması şart" şeklinde konuştu.

Kaynak:A.A

DenizHaber:Com

Editör: TE Bilişim