Ağrı'nın Patnos ilçesinde temaslarda bulunmak için ilçeye giden Vali Musa Işın, burada halka hitap etti.

Patnos 3. Jandarma Alay Komutanlığı Sancak Devir Teslim programına katılan Vali Musa Işın, yapılan programın ardından, Patnos Kaymakamlığı bahçesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Vali Işın, kürsüdeki konuşmasında, halkın, ülkenin mukadderatına, haydutların müdahale etmesine müsaade etmediğini kaydetti.

Esas kahramanların, darbecilere karşı canının siper edenlerin olduğunu söyleyen Vali Musa Işın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün Türkiye'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi ve gündüzünde destan yazdınız, tarih yazdınız. Türkiye'nin her tarafında yaşlısı, genci, kadını, çocuğu sokaklara dökülerek bu darbeci zihniyete hayır dedi. Bu millet utanç yaşamasın diye sokağa dökülerek, 'Ben, haydutlara, anarşistlere asla boyun eğmeyeceğim, bu ülkenin mukadderatına asla müdahale edemeyeceksiniz' dediniz. Ama Allah'a şükür bunu beceremediler. Çok şehidimiz ve yaralımız var. Esas kahramanlar, tankın önünde yatanlardır. Bayraklarını alıp, bu darbeci hainlere karşı canını siper edenlerdir."

Türkiye'nin ileri atılımı sırasında sık sık darbelerin gerçekleştiğine dikkat çeken Vali Musa Işın, "Baktılar ki bu ülke zenginleşti, güçlendi, Türkiye halkı Kürdü ile Türkü ile yeniden şahlandı, darbe yapmaya kalkıştılar. Sizin gücünüz oldukça ne içerideki hainler, ne de dışarıdaki hainler asla muvaffak olamayacak. Allah sizi var etsin." ifadelerini kullandı.

Program, Patnos Müftüsü Lütfi Kocatürk'ün yaptığı dua ile son buldu.
Cihan
Kaynak: cha