Vakfıkebir Liman Başkanlığına Seyfettin İnan atandı

Ünye Liman Başkanlığına terfien atanan Uğur Uzunoğlu’ndan boşalan Vakfıkebir Liman Başkanlığına Seyfettin İnan atandı.

Seyfettin İnan Ordu 1968 doğumlu. İlk, orta ve Lise tahsilini Ordu ilinde tamamladıktan sonra KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 2003 yılına kadar çeşitli ticari gemilerde 3.2.1. kaptanlık görevlerinde bulundu.

Karadeniz, Akdeniz, Okyanus sularında Kaptanlık yaptı. Güney ve Kuzey Afrika sularında gemi idare etti. Pek çok liman görme şansı yakaladı. 2003 yılında Denizcilik Müsteşarlığında Gemi Sörveyi (Ayrıntılı Denetleme Uzmanı ) olarak kadro aldı.

Önce Samsun sonra da Ordu Limanlarında sörveylik yaptı. Mart ayı itibarıyla Vakfıkebir Liman Başkanlığına atandı. İnan 03.03.2015 tarihine görevine başladı.

Liman Başkanlığının görevlerinin ne olduğu konusunda halkın bilgisi olmadığını söyleyen İnan, “Liman başkanlarının balık satıcılarını denetlemek gibi bir görevi yoktur. Zaman zaman bize bu tip ihbarlar gelir. Bu konuda biz de vatandaş gibi ilgili mercilere durumu bildirmekle yetiniriz. Satılan balıkların boyu ve yasaklığı ile Tarım, Gıda ve Hayvancılık daireleri ilgilenir. Gemilerin, özel teknelerin, gemi iş adamlarının işlemlerini yapmakla görevli olduklarını söyleyerek TÜVTÜRK karadaki araçlar için ne yapıyorsa biz de deniz taşıtları için aynısını yaparız. Tek farkımız gemi adamlarının belgelerini de biz veririz.” dedi. İnan, ”İşsizlerin en iyi iş buldukları alan Denizciliktir. Denizci işsiz kalmaz. Gemi adamları 6-7 ay çalışır ve bırakır. Bu nedenle iş sirkülasyonu fazladır.” dedi. Karadeniz sahil bandında Mayıs Yedisi şenliklerinde kaza olasılığına karşı tedbir alıp almamak konusunu sorduğumuzda da İnan, “Balıkçı teknelerinin insan taşımak gibi bir görevi yoktur. Elbette yöremizde bu Şenlikler yapılmaktadır. Şenliklerin organizesini düzenleyenler yolcu gemisi kiralamalı ve halkın güven içinde şenlik yapmasını sağlamalıdır. Bizim Şenliklere doğrudan müdahale etme durumumuz söz konusu olamaz. Ancak ihbarı değerlendiririz. Sorumluluk alanımıza giren konularda vatandaşımızın balıkçı teknesinde güvensiz ortamda şenlik kutlamasını istemeyiz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim