V. KERKIS Boğaz'dan böyle geçti

İstanbul Boğazından geçen en büyük gemilerden birisi olan V KERKIS adlı 315 metre uzunluğundaki dev dökme yük gemisi, bu sabah erken saatlerde İstanbul Boğazından geçti.

Gemi, sabah 07:20'de başladığı İstanbul Boğazı geçişini saat 09:15 sıralarında tamamladı.

Acenteliğini Transbosphor Denizcilik'in yaptığı gemi, İstanbul Boğazından Kıyı Emniyeti Genel Müdüdrlüğü Kılavuz Kaptanlarından Yener Bülbül ve Kurtarma 5 ile Kurtarma 6 römorkörleri refakatinde geçti.

Geminin geçişi Transbosphor Denizcilik sponsorluğunda TRT Yönetmenlerinden Girayhan Alpdoğan tarafından belgesel olarak da çekildi.

Singapur'dan demir cevheri yüklemek üzere Ukrayna'ya giden  V. Kerkis adlı Bahama bayraklı dökme yük gemisi, 1982 yılında Japonya da inşa edildi.

Gemi, geçtiğimiz yıl Ekim ayında da yine İstanbul Boğazından geçmişti.

Kaptan Mustafa Can: "Dökme yükte toparlanma bekliyorum"

V. Kerkis'in acenteliğini yapan Transbosphor Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Mustafa Can; geminin Ukrayna'ya Çin'e götürmek üzere demir cevheri yüklemeye gittiğini açıkladı.

Kaptan Mustafa Can, kış mevsimi nedeniyle elverişsiz koşullar yüzünden geminin yüklenmesinin 1 ay alacağını ve yaklaşık bir ay sonra bu kez yüklü olarak İstanbul Boğazından geçeceğini söyledi.

Mustafa Cani ayrıca dökme yük piyasasında toparlanma beklediğini de bildirdi. Can, kış nedeniyle gerileme olan piyasada canlanma olacağının işaretleri olduğunu söyledi.

Geçişin fotoğrafları:

İşte bugünkü geçişin fotoğrafları:

V. KERKIS IN BOSPHORUS

V. KERKIS IN BOSPHORUS

V. KERKIS IN BOSPHORUS

V. KERKIS IN BOSPHORUS

V. KERKIS IN BOSPHORUS

V. KERKIS IN BOSPHORUS

V. KERKIS IN BOSPHORUS

 

Editör: TE Bilişim