Uzungöl’e Tesis Yetmiyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’daki Uzungöl’de tesisler, talebi karşılayamıyor: Bölgeye ilgi gösteren turistlerin büyük çoğunluğu Araplar ve İsraillilerden oluşuyor .

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de bin 200 yatak kapasiteli tesisler talebin ancak yüzde 25-30’unu karşılayabilirken, turistlerin büyük çoğunluğunu Arapların oluşturduğu bildirildi.

Uzungöl Belde Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, Trabzon’a 99 kilometre ve Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte bulunan beldenin ilgi gördüğünü söyledi.

Alibeyoğlu, Uzungöl’ün son yıllarda önemli tur acentelerinin programlarına dahil edildiğini ifade ederek, "Bu gelişme beldemizin prestiji için çok önemli. Böylece önemli tur acentelerinin güzergahlarında yer alan Uzungöl’e yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Beldede otel, motel ve pansiyon olmak üzere yaklaşık 50 tesisin bin 200 yatakla kapasitesiyle hizmet verdiğini anlatan Alibeyoğlu, "Uzungöl’deki tesislerimiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde yüz kapasiteyle hizmet veriyorlar. Beldemize gelen yerli ve yabancı turistlerin yüzde 75’i kalacak yer bulamıyor. Uzungöl’ü ziyaret eden turistlerin sadece yüzde 25-30’una hizmet verilebiliyor" diye konuştu.

"EN UZUN ARAPLAR KALIYOR"

Alibeyoğlu, Uzungöl’e serin ve yağışlı hava dolayısıyla özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Uzungöl’ü temmuz ayında 200 bini aşkın turist ziyaret etti. Turistlerin büyük çoğunluğu, Araplar, İsrailliler ve Avrupalılardan oluşuyor. Özellikle Araplar, beldemizde en az bir hafta, 10 gün kalıyorlar. Pazarlık yapıp, daha uzun süreli pansiyon kiralayanlar da oluyor. Bazıları burada neredeyse 1-2 ay kalıyor. Araplar Uzungöl için ’dünyada cennet varsa burasıdır’ diyorlar. Serin, yağışlı hava onlar için bulunmaz nimetler. Bu nedenle de kalış süreleri diğer yabancı turistlere oranla daha fazla."

Tesis sahiplerinin fiyatları biraz yüksek tuttuğunu, bunu nedeninin de sezonun 3 ay olmasından kaynaklandığını ifade eden Alibeyoğlu, "Yatırımcı yılın sadece 3 sayında gelir elde ediyor. Bu nedenle de çok fazla da haksız sayılmazlar" dedi.
 
UZUNGÖL

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl, Trabzon’a 99 kilometre ve Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunuyor.

Heyelan nedeniyle Haldizen deresinin önünün kapanması sonucu oluşan Uzungöl’ün kenarındaki dik yamaçlarda yer alan muhteşem orman örtüsü, gölün yakınındaki Şerah köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evlerinin güzelliğiyle bütünleşiyor.

Uzungöl, yakınındaki Şekersu ve Demirkapı yaylalarıyla, binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. (aa)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim