NEMRUT KOYU'NDA GENİŞ ÇAPLI ACİL MÜDAHALE TATBİKATI

Aliağa Nemrut Koyu'nda bulunan PETKİM, MİLANGAZ, NEMPORT, İDÇ, BATILİMAN, EGEÇELİK Liman Tesisleri bölgede yetkili teşkilat olan UZMAR Denizcilik koordinasyonunda deniz kirliliği acil müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

17 Nisan 2018 salı günü icra edilen tatbikatın 1 gün öncesinde PETKİM Limanı toplantı salonunda masabaşı ön toplantısı yapıldı ve tatbikat günü yapılacak tüm iş ve işlemler sırasıyla belirlendi. Tatbikatın koordinasyon ve gözlem merkezi olarak BATILİMAN iskelesi belirlendi ve tüm operasyonlar buradan yönetildi.

Senaryo kirlilik; makine dümen arızası yaşan gemilerin çatışması sonucu oluşturuldu. Kirliliğin kontrol altına alınması yönelik 3 farklı liman tesisinden engelleme bariyerleri serildi, römorkörler ve botlar vasıtasıyla serilen bariyerlerle U ve J konfigürasyonları gerçekleştirilerek kirliliği toplama amaçlı olarak skimmerlar kullanıldı.

UZMAR'a ait olan ve aynı zamanda "Oil Recovery Ship" notasyonuna sahip "ALTUĞ" isimli römorkör bünyesinde toplanan atıklar PETKİM ve İDÇ liman Tesislerinin atık alım ünitelerine teslim edildi ve tatbikat sonlandırıldı.

Aliağa Nemrut Koyu'nda faaliyetlerini sürdüren UZMAR ve PETKİM, MİLANGAZ, NEMPORT, İDÇ, BATILİMAN, EGEÇELİK Liman Tesisleri arasındaki işbirliği, iletişim ve koordinasyonun çok iyi düzeyde olduğu, bölgede yaşanabilecek deniz kirliliği acil durumlarına hazırlıklı olma ve müdahale bakımından imkan ve kabiliyetlerin yeterliliği bu tatbikat ile bir kez daha test edildi.

Editör: TE Bilişim