"UZMAR DENİZ KİRLİLİĞİNDE ACİL MÜDAHALEYE HAZIR"

Öncelikli olarak Aliağa ve Nemrut bölgesinde, deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde yetkilendirilmiş acil müdahale  teşkilatı  olarak hizmet vermekte olan Uzmar,  acil  müdahale ekipmanlarının eğitim ve devreye alınma çalışmaları başarı ile gerçekleştirdi.

Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı,  yetkilendirilmiş acil müdahale teşkilatlarının ilgili  mevzuat  kapsamında bulundurmaları gerekli olan müdahale ekipmanlarını yurtdışından satın alma yöntemi ile temin ederek  Nemrut Limanı Çamaklı Köyü 'ndeki tesislerinde acil müdahaleler için hazır duruma getirdi. Yurtdışından ithal edilen,  deniz kirliliğine acil  müdahale ekipmanlarının eğitim ve devreye alınma çalışmaları 9 -10 Ekim 2010 tarihinde Nemrut Körfezi’nde Elastec American Marine Genel Müdürü Donnie Wilson  ve firmanın Türkiye Temsilcisi Salih Kilercioğlu'nun da  katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Elastec American Marine Genel Müdürü Donnie Wilson, eğitim ve devreye alınma çalışmaları sırasında Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı ekibinin gösterdikleri üstün performansı ve sergiledikleri profesyonelliği överek, çalışmaları için teşekkür etti.
 
Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı 12 Mart 2010 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı tarafından “Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale” konusunda yetkilendirilmiştir. 

 Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı 85 kişilik acil müdahale ekibinin OPRC / HNS operasyon ve yönetim seviyesi eğitimlerini, 24 Mayıs 2010 – 18 Haziran 2010 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde aldırtmıştır.

 

 

Editör: TE Bilişim