Yaklaşık 3,5 yıldır alıcı bekleyen ve Netsel Marina'da bağlı bulunan iki lüks yat, ilk defa açığa çekildi.  "Freguency” ve “Airwaves” isimli lüks yatların Aksaz Deniz Üs Komutanlığında bakıma alınacağı öğrenildi.
İmar Bank davası kapsamında Bodrum'da el konulan “Freguency” ile Marmaris Hisarönü Körfezi'nde el konulan “Airwaves” isimli yatlar, 23 Ağustos 2003 tarihinde Marmaris Netsel Marina'da yediemine alınmıştı.TMSF'nin Uzan Grubunun borçlarına karşılık 2004 yılında 40 milyon 125 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı “Frequency” adlı yat, avukat Yağız Ali Dağlı tarafından İngiltere kökenli Finesse Management Ltd. şirketi adına 2004 Aralık ayında 32 milyon YTL'ye satın alındı, ancak mahkemenin satışı durdurması nedeniyle şirket yatı devralamadı. 34 milyon 500 bin YTL'den satışa çıkarılan 'Airwaves” de, bugüne kadar satılamadı.
Her iki yat da geçtiğimiz aylarda Marmaris'e gelen bir sigorta şirketinin yetkilileri tarafından incelenmiş ve sigortalanmıştı. Yatların Aksaz'da ne kadar kalacağı konusunda bilgi verilmedi.

Alıntı: Lojiport

Editör: TE Bilişim