Uzak Yol Kaptanlar Derneğinde Görev Değişimi

Türk Uzak Yol Gemi kaptanları Derneği'nin 31. Olağan Genel Kurulu 2 Mayıs Cumartesi günü yapıldı. Genel Kurul neticesinde Kaptan Cengiz Karabüber, Başkanlık görevini Kaptan Ömer Salcı'dan devraldı.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKAPDER) 31. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde yapıldı. 2 Mayıs 2009 Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıda açılışı 30. Dönem Genel Sekreter olarak görev yapmış bulunan Kapt. Cengiz Karabüber yaptı. Ardından Divan Kurulu seçimine geçildi. Yapılan oylamayla; Kapt. Saim Sivri Divan Başkanı, Kapt. Tuba Akar Divan Başkan Yardımcısı ve Kapt. Cenk Balıkçı ise Katip Üye olarak belirlendi. Toplantı saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Divan Başkanı Kapt. Saim Sivri öncelikle kardeş kuruluşların temsilcilerine söz verdi. Sırasıyla İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Selçuk Şenkal’a, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kapt. Ali Cömert’e, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Saim Oğuzülgen’e söz verildi. İstanbul Liman başkanı Mustafa Azman, DEFAMED Onur Kurulu Başkanı Namık Assena ve Kapt. Refik Akdoğan da birer konuşma yaptılar. Tüm konuşmacılar iyi dileklerini sunarak, denizcilik camiası için yapılan çalışmalar konusunda bilgi aktardılar.

Divan Başkanının söz vermesi ile 30. Dönem Genel Sekreteri Kapt. Cengiz Karabüber yapılan faaliyetlerin özetini içeren Çalışma Raporunu, 30. Dönem Muhasip Üye olan Kapt. Baybora Yıldırım Mali Raporu, Kapt. Saim Sivri ise Denetleme Kurulu Raporunu okudu. Raporların müzakeresi yapılarak Yönetim ve Denetim Kurullarının aklanması maddesine geçildi. Daha önce üyelere açıklanan Çalışma, Mali ve Denetim raporları açık oya sunuldu. Oy birliği ile 30. Dönem Yönetim ve Denetim kuralları ibra edildi. 30. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Ömer Salcı bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Tüzük değişikliği ile ilgili maddelerin görüşülmesinin ardından Muhammen Bütçe tetkik edilerek oy birliği ile kabul edildi. Yeni Yönetim ve Denetim Kurulları adayları panoya yazılarak üyelere sunuldu. Gizli oylama yapıldı. Sandıkta toplanan oy pusulaları Divan Başkanlığınca açılarak sayıldı. Yönetim Kurulu, Yedek Üyeler ve Denetçi Üyeler belirlendi. Onur Kurulu’na ise; Kapt. Namık Assena, Kapt. Abdürrahim Akarsu ve Kapt. Mümtaz Diker seçildi. Divan Başkanlığınca Genel Kurula sunulan üyeler kabul edildi. 30. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve 31. Dönem Yönetim Kurulu Asil Üyesi Kapt. Ömer Salcı yeni Yönetim Kurulu adına teşekkür konuşması yaptı. Dilek ve temenniler bölümünün ardından toplantı sona erdi.
4 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu Toplantısında yapılan görev dağılımında ise;

Kapt. Cengiz KARABÜBER  Yönetim Kurulu Başkanı
Kapt. Baybora YILDIRIM  Yönetim Kurulu II. Başkanı
Kapt. Kader TERZİ   Genel Sekreter
Kapt. Cem YILMAZ   Muhasip Üye
Kapt. Can KIRAÇ    Üye
Kapt. Ömer SALCI   Üye
Kapt. Atilla KOCATAŞ   Üye

olarak belirlendi.

DenizHaber ve KaptanHaber olarak yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diliyoruz.

 

Editör: TE Bilişim