Türk Kaptan ve Rumen mürettebatlı gemi silah ve uyuşturucu kaçakçılığı için kaçırıldı

Dış basında yer alan habere göre Türk Kaptan ve Rumen mürettebatlı gemiyi bir suç karteli silah ve uyuşturucu kaçakçılığı için kaçırdı 

Faslı işadamı Muhammed Oulahcen'e ait olan genel kargo gemisi uluslararası suç karteli tarafından kaçırıldı ve Houthis isyancılarına, Yemen'e yasadışı silah nakliyesi ve kokain ticareti için kullanıldı.

Mohammed Oulahcen, gemiyi Portekiz vatandaşı Jose adlı ortağı ile  2015 yılında Türkiye'de satın aldı. Geminin adı değiştirildi, Komor bayrağı altında tescil edildi ve Casablanca'ya doğru yola çıkacaktı, ancak sonradan görüldüğü üzere Portekizli ortağın başka planları vardı. Geminin silah ve uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı anlaşıldı. Muhammed Oulahcen Fas makamlarına başvurdu, olaya Türk makamları da  dahil oldu. Geminin kaçırıldığı ve Nijerya'ya götürüldüğü bildirildi. Fas kaynaklarına göre, söz konusu gemi Türk Kaptan ve Rumen mürettebatlı MERBEY'dir. Eski adı M/V Ömer bey 1. Gemi, en az Eylül 2016'dan beri Nijerya, Calabar'da demirde. (Fulya T. İ.- Kaptan Haber Ajansı-özel )

Editör: TE Bilişim