Üstündağ eski Güllük Limanı’nı sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, eski Güllük Limanı ve Güllük Marina Projesi konusundaki belirsizliği meclise taşıdı. İlkay Yıldız CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, eski Güllük Limanı ve Güllük Marina Projesi konusundaki belirsizlik hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı bir soru önergesi verdi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Güllük Limanı’nın 2006 yılına kadar bölgede çıkarılan feldspat madeni ihraç eden firmalara hizmet verdiğini kaydeden Akın, “Ancak liman; kapasitesinin zaman içinde yükleme ve boşaltma işlemleri için yetersiz kalması ve şehir merkezine getirdiği kamyon trafiği sebebi ile yük trafiğine kapatılmıştır. Bu bölgeye sadece yolcu gemilerinin Limana yanaşmasına izin verilmiştir. Bu süreçte Yüksek Planlama Kurulu’nun 28.12.2004 tarihli kararı doğrultusunda, anılan Limanın 5 km kuzeyinde 2006 yılının Haziran ayında Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yeni Güllük Gemi Yanaşma İskelesi yapılarak hizmete girmiş ve yükleme-boşaltma vb. işlemler yeni limana kaydırılmıştır” dedi.

Akın’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplamasını istediği soru önergesi şöyle: “İmar planlarının tamamlanmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Güllük Yat Limanı projesi niçin uygulamaya konulmadığını, Milas Güllük Yat Limanı ne zaman tamamlanacağını, Güllük Yat Limanı projesinin ihalesi için herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmadığını ve Güllük gibi ülke turizmi açısından son derece önemli bir beldemizde eski yükleme limanı görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu kirliliği ortadan kaldırılması düşünülüyor mu?”

Editör: TE Bilişim