İzmit-Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun, 1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi'nde fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak hayatını kaybeden 270 kişi için, Karamürsel’de Karamürsel Alp’in kabri başında tören düzenlendi.
 
Karamürsel Belediyesi'nce organize dilen elim kazanın 54. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine, ilçe protokolü ve faciada yakınlarını kaybeden ilçe halkı katıldı. Kabristanlıkta okunan Kur'an ve yapılan duadan sonra faciada şehit olanlar anısına denize karanfil bırakıldı.
 
İzmit-Karamürsel arasında çalışan Denizcilik İşletmeleri'ne ait Üsküdar Yolcu Vapuru'nun İzmit Körfezinde batması sonucu, yaklaşık 270 kişi boğularak ve soğuktan donarak ölmüştü. Ölenlerden 73 kişi Karamürselliydi. Diğer ölenler ise Gölcük, Değirmendere, Halıdere ve Ulaşlı ile bu civar köylerde ikamet ediyordu.
 
Olumsuz hava şartlarının devam ettiği bir günde öğle sonu, İzmit iskelesinden ayrılan Üsküdar Vapuru, Karamürsel’e gelirken Derince-Körfez açıklarında fırtınaya tutularak körfezin sularına kapılmıştı. Gölcük Donanma Komutanlığı'na bağlı gemilerin kurtarma faaliyetlerine katılmalarına rağmen kısa sürede batan vapurdan 16 kişi sağ kurtulabilmiş, diğer yolcular ve mürettebat hayatlarını kaybetmişlerdi.

 

Editör: TE Bilişim