Üniversite Öğrencisi Tedirgin

YÖK’ün Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı aleyhine Danıştay da açmış olduğu davada Danıştay’ca alınan yürütmeyi durdurma kararının ardından, Danıştay’ın konuyla ilgili 16’ya 13 oy oranıyla işlemin  iptali kararı vermesinin öğrenilmesinden sonra denizcilik sektöründe görev almak üzere yüksek öğrenimi tercih etmiş olan öğrenciler arasında tedirginlik oluştu.

DenizHaber’e mesaj ve yorum gönderen çok sayıda öğrenci; bu durumdan endişelerini dile getirdiler.

Üniversitelere bağlı Meslek Yüksek Okulları ile Fakülte ve dört yıllık Yüksek Okullardan bu yıl mezun olacaklar ile Fakültelerin 3 üncü sınıfını bitirerek uzak yol gemi zabiti yeterlik sınavına başvurması beklenen  öğrenciler, sadece diplomayla yetinebilir şeklinde bir durumun ortaya çıkmış olması sonrası çok sayıda öğrenci DenizHaber.Com sayfalarına mesaj bıraktı, pek çoğu da editörlerimize mesajlar gönderdiler.

Öğrenciler, mesajlarında ortak fikir olarak; "Denizci olmak üzere üniversiteyi tercih etmiş bulunan bizlerin kendi kontrolümüz dışındaki olaylardan ötürü mağdur edilmeyeceğimize inanıyoruz. Soruna ilgililerin kısa sürede çözüm bularak öğrenime konsantre olması gereken bizleri rahatlatacaklarını umuyoruz." şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim