UND'nin Yeni Hükümetten Beklentileri

UND, Başkan Tamer Dinçşahin imzasıyla bir bildiri yayınladı.  Bildiride hükümetle eşgüdüm içerisinde çalışmaya devam edileceği belirtildi. Bildiri şöyle:

22 Temmuz seçimleri sonucunda  Türk halkı; 2002 yılından beri devam eden  ekonomide, siyasal ve sosyal alanlardaki başarılı çalışmalarının katılımcı modelle devam etmesini istemiş ve  ikinci kez tek başına iktidar olmasına karar vermiştir. Bu çalışmaların katılımcı modelle de daha da artan bir ivme kazanacağına inanmaktayız. 
 
AB müzakereleri, ülkemizin değişim ve dönüşümünde önemli bir aktör olmuştur. Seçim süreci içerisinde yavaşlatılmış olan müzakere ve reformlarının artarak devam etmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Ulaştırma sektörü sadece taşımacılar acısından değerlendirilebilecek bir sektör olmayıp, ülke ekonomilerinin itici gücüdür.  Küreselleşmenin çok hızlı yaşandığı şu günlerde, küresel alanda rekabetçi bir ülke olmak için lojistik sektörünün altyapı sorunlarının acilen giderilmesi gerekmektedir. Türk ekonomisi 20-30 milyar dolarlık ihracat rakamlarını çoktan aşmıştır.. Türkiye,  on yıl sonrası için 1 trilyon dolarlık dış ticaret hedeflerini gündemine almıştır. Böylesine önemli dış ticari işlemleri hedefleyen Türkiye'nin, lojistik altyapı sorunlarını şimdiden, vakit kaybetmeden çözmesi gerekmektedir.

Kısa süre önce başlatılmış olan Lojistik Köy projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerekmektedir. Türkiye Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney  arasında Lojistik üs olmak, küresel ekonomiden pay almak istiyorsa bu çalışmaları vakit geçirmeden uygulamaya koymalıdır.

Sektörümüz ekonomimizin dinamosudur. Ülke ekonomisinin performansını bire bir etkileyebilen böylesine bir sektörün yarınlara başarılı şekilde ulaşması için bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da hükümetimizle eşgüdüm için çalışmaya devam edeceğiz.
 
Tamer DİNÇŞAHİN
UND Başkanı

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim