UND, 3 gemili bir Ro-Ro şirketi kuruyor
 
UN Ro-Ro'nun Amerikalı Kohlberg Kravis Roberts'e (KKR) 910 milyon euro'ya olaylı satışı sonrası, Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) yeni bir Ro-Ro şirketi kurmaya hazırlanıyor. UND Başkanı Tamer Dinçşahin şu bilgileri verdi:
"UND olarak yüzde 2.4 hisseyle UN Ro-Ro'da hissesini satmayan tek ortak biziz. KKR, sektörün maliyetlerini artırdı. Ro-ro şirketi kurmaya hazırlanıyoruz. 70 milyon euro'luk sermayemiz olacak ve üç gemi çalıştıracağız. Ro-Ro taşıma fiyatlarını yüzde 20-25 ucuzlatacağız."
İki haftadır taşımacılarla görüştüklerini, şirketin bir ay sonra kurulacağını anlatan Dinçşahin, "Gemilerimiz İstanbul- İtalya arası çalışacak. 600 paylı bir oluşum olacak. Bir ortak en fazla yüzde 2.5 hisseye sahip olabilecek. Sektör dışından kimseyi düşünmüyoruz. Amacımız ticaret değil, sektöre hizmet etmek. Şirket yaklaşık 100 ortaktan oluşacak" diye konuştu.

Saffet Ulusoy şu an yok
UN Ro-Ro şirketinin satış sözleşmesinden kaynaklanan maddeden dolayı, UN Ro-Ro'da hissesi olup birinci elden satan kişilerin bu şirkete ortak olamayacağını belirten Dinçşahin, "Satışı kendisi imzalayanlar giremiyor ancak Ahmet adına Mehmet girebilir. Sektörden kişiler olacağı için önceden orada ortak olan kişiler de olacak" dedi.
Doluluk oranının yüzde 80'inin altında olmayacağını anlatan Dinçşahin, bu oranı yakaladıktan sonra, gemi sayısını artıracaklarını, UN Ro-Ro'nun da işe iki gemiyle başladığını kaydetti.
Dinçşahin ayrıca, Saffet Ulusoy'un şu anda oluşumun içinde yer almadığını söyledi.

milliyet

Editör: TE Bilişim