Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), U.N Ro-Ro şirketi ile ilgili olarak, "UND'nin konunun en başından beri her platformda dile getirdiği gibi U.N RO-RO satılacaksa halka açılmalı ve satış İMKB bünyesinde gerçekleştirilmelidir" açıklamasını yaptı.

UND, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "hukuki süreci, fiyatı, yetki ve temsil süreci ile teklif verenin sektörle ilişkisi tartışılan, ortakların aynı zamanda müşteri konumunda olduğu, sektör ve kamunun desteği ile stratejik bir konum kazanmış", bu yönüyle "sıradan" bir şirket olmayan U.N RO-RO'nun bu şekilde satışının tüm müşterilerinin talebi doğrultusunda bir an önce durdurulması gerektiği savunuldu.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"KKR gibi global bir fon şirketinin, müşterilerinin tümüyle karşı karşıya gelmiş bir şirketi satın alma kararını tekrar gözden geçireceğine inanıyoruz. Ayrıca, yurt içinde KKR'ye bu satış için fon sağlayan finans çevrelerinin de bu desteği tekrar gözden geçirmeleri önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bütün bu gerçekler doğrultusunda, UND'nin konunun en başından beri her platformda dile getirdiği gibi UN RO-RO satılacaksa halka açılmalı ve satış İMKB bünyesinde gerçekleştirilmelidir."

Sektördeki iki meslek örgütünün Yönetim Kurulu Başkanları yanında tüm ihracatçıların da karşı çıktığı bir satışta, şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Solakoğlu'nun da ısrar etmeyeceğine inanmak istedikleri aktarılan açıklamada, şirket hissedarları da dahil olmak üzere, bu konuda duyarlılık gösteren ve bu tür bir satışa karşı çıkan tüm kişi ve kurumlara sektör adına teşekkür edildi.

Kaynak: Dünya gazetesi

Editör: TE Bilişim