UND Adriyatik'teki Yangın Söndürüldü

Yerel Hırvat itfaiye yetkilisi Dino Kozlevac, ulusal televizyon kanalına  yaptığı açıklamada, "İki römorkör gece boyunca su sıkarak yanan geminin  ısısını düşürmeyi başardı. Şimdi durumun açıkça daha iyi olduğu  görülüyor, böylece itfaiyecileri bir helikopterle geminin üzerine  çıkarabileceğiz" dedi.
 
Türk Ro-Ro gemisindeki yanıcı malzemenin büyük bölümünün yandığını da  belirten Hırvat itfaiye müdürü, gemide patlama olasılığının  bulunmadığını söyledi.

Kozlevac, gemi yangınları konusunda uzman beş Hollandalı itfaiyecinin de  bugün Türk gemisine gelerek yangının tamamen söndürülmesi için  çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

Hırvat makamları, Türk yük gemisindeki yangının nedenleriyle ilgili  henüz açıklama yapmadı.

197 TIR TAŞIYORDU

Yangını kontrol altına alamayan 22 personelin 9 şoförle birlikte gemiyi terk ettiğini belirten Kaptan Bayülgen, gemide 197 TIR’ın yanı sıra 5 parça da kargo bulunduğunu anlattı. Bayülgen, şirket sigortacısının gereken önlemleri aldığını da bildirdi.

TASARIM HARİKASI

Tasarım harikası olarak tanımlanan ve UN Ro-Ro bünyesinde aynı özelliklere sahip 3 benzeri daha bulunan "UND Adriyatik" dört güvertesi sayesinde 205 TIR taşıyabiliyor. Ortalama 21,6 deniz mili hızla seyreden bu gemiler, Pendik-Trieste arasını 52 saatte kat ediyorlar. Okyanuslarda bile seyir yapabileceğini belirtilen gemiler, otomatik olarak çalışan denge tanklarıyla sallantıyı asgariye indiriyor. UND Adriyatik’le aynı özelliklere sahip "UN Ege" gemisi 2001 yılında ShipPax tarafından dünyanın en iyi Ro-Ro gemisi seçilmişti. Geminin ve içindeki ürünlerin sigortalı olduğu belirtildi

Hürriyet

Editör: TE Bilişim