Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TBMM Genel Kurulu'nda kendisine laf atan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a, "Sami Ofer saygın bir işadamıdır. O senin gibi palavra şeylerle uğraşmaz" diye seslendi. Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan'ın hükümete eleştirilerine yanıt veren Unakıtan, iktidarın eleştirilebileceğini, ancak mesnetsiz şekilde suçlanamayacağını belirtti. Unakıtan, kişi başına düşen milli gelirin, iktidarları döneminde 2 bin 500 dolardan 4 bin 200 dolara çıktığını söyledi.

Enflasyonunun yüzde 30'lardan yüzde 8'e, faizlerin yüzde 70'lerden yüzde 14'e düştüğüne işaret eden Unakıtan, "Hadi bu rakamları unuttunuz diyelim ama bu kadar da tersi söylenmez.
Kabahat biraz da bizde. Bu kadar başarılı olursan eleştirilirsin. Bakıyorsunuz 20 yılda yapılan özelleştirme 8 milyar dolar, bizim 10 ayda yaptığımız özelleştirme ise 16 milyar dolar. İşte biz bunu başardık" diye konuştu.

Kemal Unakıtan, yine CHP sıralarından laflar atılması üzerine, "40 yıldır Avrupa kapılarındaydınız da niye başlatamadınız müzakereleri? Kedi eremediği yere mundar dermiş" dedi.

Unakıtan, CHP Grup Başkanvekili deneme bonusu Kemal Anadol'un "Sami Ofer'e gel..." diye laf atması üzerine de "Sami Ofer, saygın bir işadamıdır. O senin gibi palavra şeylerle uğraşmaz" diye konuştu.
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim