Satış kararı alınan UN RO-RO için teklifler toplanıyor. UN RO-RO'nun CEO'su Cüneyt Solakoğlu şimdiye kadar 40'a yakın firmanın Citigroup'a başvurduğunu, bunlardan üçünün Türk firması olduğunu söyledi

Solakoğlu, "Yabancıların yarısı finansal alıcı dediğimiz büyük hedge fonlar, diğer yarısı ise stratejik alıcı dediğimiz Avrupa'da ve Uzakdoğu'da aynı işi yapan şirketler" dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yetkilileri üç yerli talipten birinin kendileri olduğunu açıkladılar. Yerli talipler arasında Metin Kalkavan'a ait TURKON Holding'in de bulunduğu belirtiliyor.

Rakibi almak istiyor

UND'de uzun yıllar başkanlık yapan Saffet Ulusoy, başkanlığı Çetin Nuhoğlu'na kaptırınca, dernekten ayrılarak UN RO-RO'yu kurmuş, iki grup arasındaki tartışmalar, mahkemelere yansımıştı. UND, UN RO-RO'ya talip olarak, yıllardır mücadele ettiği bir şirketi satın almaya yönelmiş oldu.

UN RO-RO hakkında hazırlanan bilgi kitapçığının tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Solakoğlu şöyle dedi:

"Nisan sonunda taliplere, şirketin satışını yöneten Citigroup tarafından kitapçıklar dağıtılacak ve altı haftalık inceleme süreci başlayacak. Haziran ortasında ise satış gerçekleşecek."

Solakoğlu sürecin en sonuna kadar birden fazla talep gelirse satışın ihale usulüyle gerçekleşeceğini bildirdi.

Daha önceden basında yer alan 850 milyon euro satış rakamlarının gerçekçi olmadığını, satışla ilgili meblağ söylememe konusunda uyarıldıklarını belirten Solakoğlu ancak satış bedelinin söz konusu tahmini aşacağını öngördü.

'Herkes Ro-Ro işine girdi'

İki seçim arası satışın gerçekleşmesinin kaygılandırmadığını vurgulayan Solakoğlu, "Seçimleri handikap olarak görmüyoruz. Bizim iş kolumuz 14 yaşında. Biz Türkiye'nin gerek politik gerek ekonomik olarak dibe vurduğu senelerde kârlılığımızı koruduk" dedi.

Satıştan sonra da yönetimde kalacakları konusundaki söylentilerle ilgili olarak Solakoğlu şöyle konuştu:

"Hisselerin tamamını satıyoruz. Kimsenin kalma niyeti yok. İştirakimiz olan şirketlerdeki kişişel hisselerimizi de satmayı taahhüt ediyoruz. Yönetim anahtar personeli ve günlük işleri takip eden CEO ve genel müdür ile altımızdaki anahtar personelden oluşuyor. Alıcılar istediği takdirde 2 yıl yönetimde kalmayı taahhüt ediyoruz."

Solakoğlu, "Ro-Ro işinin çok kârlı olduğu söyleniyor. UN RO-RO'yu sattıktan sonra bu sektörde yeni bir şirket kurmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Ro-Ro işi yapmayı düşünsek satmayız. Hiç o kadar kârlı bir iş değil. Tabii ki kârlı iş ama, herkes giriyor, hiç muvaffak olanını gördünüz mü? Ege Ro-Ro girdi 1998'de ve sattı kurtuldu. Daha sonra her kim Ro-Ro çalıştırıyorum dediyse zarar etti, seferlerini durdurdu."

Solakoğlu: Artık hobilerime ve aileme zaman ayıracağım

Ticari hayattaki 41. yılını bitirmek üzerine olduğunu söyleyen Cüneyt Solakoğlu, UN RO-RO satıldıktan sonra neler yapmayı planladığını şöyle anlattı:

"Bundan sonra hobilerime, aileme zaman ayırmak istiyorum. İşle alakalı en ufak projem yok. Benim deniz hobim var, amatör denizciyim, yelkenciyim. İşkolik değilim, sadece sorumluluklarımın bilincindeyim. Çok keyifli yaşarım. İşler yoksa ben ne yapacağım diyen son adamlardan biriyim."

Alıntı : Milliyet

Editör: TE Bilişim