U.N. RO-RO’dan cazip kampanyalar

U.N Ro-Ro’nun taşımaların yönünü karadan denize kaydırmayı hedefleyen uygulamaları sürüyor. Buna göre, İstanbul-Trieste hattında Cumartesi uygulanan 100 EURO haftasonu ek navlunu kaldırıldı. U.N Ro-Ro hatlarında gerçekleştirilen ünite sayısını aşan ünitelere gidiş-dönüş için 300 EURO indirim uygulanacak. Rezervasyon kontenjan uygulaması devreye alındı.

U.N Ro-Ro’dan sitemize gönderilen açıklama aynen şöyle:

“Şirketimizin 2013 yılı fiyatlama, kapasite ve ciro primi ile ilgili yeniliklerini Aralık 2012’de sizlere duyurmuştuk. Hepimizin bildiği üzere Avrupa pazarındaki olumsuz gelişmeler uzun süredir ticaretimize yansımakta ve hepimizi etkilemektedir. Bu dönemde, filolarımızı daha verimli işletmek, karayolundan olan taşımalarınızı denizyoluna çevirmek, sizlerin kârlılık ve taşımalarınızı arttırmak için hazırladığımız yeni kampanyalarımızı duyuruyoruz.

1 Şubat 2013 itibariyle devreye aldığımız yeniliklerimiz ile tüm müşterilerimizin Bulgaristan çıkışlı Sırbistan-Slovenya, Macaristan veya Romanya hattında çalışmakta olan kara araçlarına, İpsala çıkışlı Yunan Ro-Ro hatlarında çalışmakta olan araçlarına, dorse yatırımları ile filosunu büyüten ve taşıma adetlerini arttıran müşterilerimizin yüklerine cazip koşullarda taşıma imkanı sunmayı hedefliyoruz. U.N. Ro-Ro olarak bizimle olan taşımalarını arttıran siz değerli müşterilerimize katacağımız değerler artarak devam edecektir.

1 – İstanbul – Trieste hatlarımızda Cuma / Cumartesi uygulanan 100 EURO haftasonu ek navlunu kaldırılmıştır

Mayıs 2010’da, İstanbul-Trieste hatlarımızda karşılıklı olarak haftaiçi boş kalkan gemilerdeki müşteri talebinin arttırılması için beher yöndeki her araca 100 EURO haftaiçi indirimi uygulanmıştı. Geçen zaman içerisinde, müşterilerimiz bu indirimi, haftasonu kalkan araçlarına uygulanan ek navlun olarak algılamış ve müşterilerimizden gelen yoğun talep neticesinde Trieste – İstanbul dönüşlerindeki 100 EURO ek navlunu 1 Ocak 2011 itibariyle sonlandırılmıştı. 

Şirketimiz, bugünkü zorlu koşulları ve yine müşterilerimizden gelen talepleri dikkate alarak, 1 Şubat 2013 itibariyle, İstanbul – Trieste gidişlerindeki 100 EURO haftasonu ek navlununu kaldırmıştır.

2 – Ek prim kampanyası – Müşterilerimizin 2012 yılında U.N Ro-Ro hatlarında gerçekleştirdiği ünite sayısını aşan ünitelerine gidiş-dönüş için 300 EURO indirim kampanyası

1 Şubat 2013 itibariyle, ciro primine tabi olan müşterilerimizin grup şirketlerinin 2012’deki toplam ünite sayısından fazla getirdiği beher üniteye standart navlun tarifesi (yarı römork, komple ve uzun araç) üzerinden gidiş-dönüş 300 EURO ek prim uygulanacaktır.

Ek prim hesaplaması için üçer aylık gidiş-dönüş ünite sayıları baz alınarak yapılacaktır. Tek yön taşımaları için ek prim hesaplaması yapılırken, beher yönde 150 EURO’ya tekabül edecek şekilde yapılacaktır. Hesaplamalar araç tipinden bağımsız olup, toplam ünite sayısı üzerinden hesaplanacaktır.

1. ek prim dönemi Şubat-Mart 2013 dönemini baz alacaktır. Ek prim ödemeleri, ciro prim ödemeleri ile birlikte yapılacak olup, kredi kartlı müşterilere altı aylık dönemlerin sonunda, kredi kartı olmayan müşterilere ise sene sonunda ödenecektir.

Ek prim tutarları, ciro prim hesaplamasında kullanılan ciro tutarlarından düşülecektir. Örnek olarak, Şubat-Mart 2012 aylarında toplam 100 gidiş dönüş araç taşıması yapmış olan müşterimiz, 2013 yılının aynı döneminde 120 gidiş dönüş araç taşıması gerçekleştirmesi halinde, 20 araç için 6.000 EURO (20 x 300 EURO) ek prim hakkı kazanacaktır. Ek prim hakkında detaylı bilgiler ve koşulları, Şirketimizin internet sayfasında yer alacaktır.

3 – Rezervasyon Kontenjan Sistemi Devreye Alınmıştır

Haftasonu gemilerimizde yaşadığımız yoğun talebi dikkate alarak, kredi kartı ile taşıma yapan müşterilerin taleplerine yönelik rezervasyon kontenjan uygulaması devreye alınmıştır.

Ocak 2013 içerisinde müşterilerimizden aldığımız kontenjanlar 1 Şubat 2013 itibariyle online rezervasyon sistemi üzerinden çalışacak şekilde devreye alınacaktır.

Özellikle Fransa ile Mersin hatlarımızda ve haftasonu İtalya gemilerinde yaşanan rezervasyon ve yer sorunlarını kredi kartlı müşterilerimiz için ortadan kaldıracak olan sistemin devreye alınması ile taşımalarınızda yer sorunu ve termin sorunu ortadan kalkacaktır.

Editör: TE Bilişim