U.N RO-RO’da başını Saffet Ulusoy’un çektiği satışa karşı ortakların hisse oranı yüzde 45’i geçerken, KKR de Citigroup ile birlikte dün ortaklara brifing vererek çoğunluk hisse ve yönetimin kendisinde kalmasını yeterli bulduğunu bildirdi. Hilton Oteli’nde bir banko kuran KKR yönetimi, hisselerini satmak isteyenleri beklediğini kaydederken, iki taraf da ortakları kendi tarafına çekmek için ikna turlarına başladı

SATIŞI arap saçına dönen U.N RO-RO’da başını Saffet Ulusoy’un çektiği satışa karşı ortakların hisse oranı yüzde 45’i geçerken, KKR de Citigroup ile dün ortaklara brifing vererek çoğunluk hisse ve yönetimin kendisinde kalmasını yeterli bulduğunu bildirdi. KKR yönetimi ortaklarla, “Satış görüşmelerine başladıktan sonra bazı ortakların vazgeçtiğini duyuyoruz. Ancak çoğunluk hissesi ve yönetimin bizde olması bizim için yeterli. Şu anda da bu noktada görünüyoruz” görüşünü paylaştı.

Gazeteye ilan verdiler

Hilton Oteli’nde bir banko kuran KKR yönetimi, hisselerini satmak isteyenleri beklediğini kaydederken, iki taraf da ortakları kendi tarafına çekmek için ikna turlarına başladı. Satış isteyen ve istemeyen ortakların oranının çok yakın olması ikna turlarının çetin geçeceğini gösteriyor. Bu arada Saffet Ulusoy ve 18 ortak, gazetelere ilan vererek KKR ile varılan mutabakatı kabul etmediklerini açıkladı. U.N RO-RO ortakları verdikleri ilanda, “KKR adlı kuruluşla varılan mutabakatı asla kabul etmediğimizi, irade beyanımıza aykırı olarak bizlere dayatılmaya çalışılan hisse satışının gerçekleşmeyeceğini, kendilerine verilen yetkilerin kullanılmasına muvafakatımız ve adımıza hiçbir şekilde bağlayıcı sözleşmeler yapma yetkilerinin bulunmadığını kamuoyumuzun bilgilerine sunarız” dediler.

Citigroup: Halka arzdan en fazla 630 milyon euro gelir

Brifingde bazı ortakların halka arz talebini yanıtlayan Citigroup yöneticileri, U.N RO-RO ortaklarına şu bilgiyi verdi: “Halka arz bir yöntemdir ancak en fazla yüzde 40’ını arz edebilirsiniz. Bu da gerekli prosedürler halledileceğinden, Ekim 2008’den önce gerçekleşmez. Bizim yaptığımız araştırmalara göre halka arzdan elde edilecek gelir en fazla 630 milyon euro olabilir.”

Satışa karşı ortakların yüzde 45.15 hissesi var

Ortak adı Hisse oranı (%)

Saffet Ulusoy 6.39

Haluk Ulusoy 0.79

Gökbora 4.86

Transrutin 4.86

Metin Akdurak 0.89

Tu-Tur/Tüfekçioğlu 1.79

Ali Şükrü Okur 0.79

Ataklar Group 3.69

Sağlık Group 3.58

Cam Pazarlama 3.19

Yaşar Çelik 3.99

Çobanoğlu-SimTrans 1.79

Edip 1.79

Selamoğlu 0.79

FMF 1.58

Nalçacılar 1.59

Yılmaz Türkoğlu 2.79

Kaynak: Necla Dalan Vatan Gazetesi

Editör: TE Bilişim