UND: U.N Ro-Ro Genel Kurulu'nun iptali için gereken yapılacak

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), U.N Ro-Ro'nun olağanüstü genel kurul toplantısının usul ve yasaya aykırı olduğunu savunarak, genel kurulun iptali için tüm yasal girişimlerin başlatılacağını bildirdi.

UND'den yapılan yazılı açıklamada, derneğin ortak olduğu U.N Ro-Ro'nun hisselerini devreden eski ortakların katılımıyla dün gerçekleştirilen genel kurulun, ''usul ve yasaya aykırı'' olarak yapıldığı iddia edildi.

İlgili şirketin UND hariç tüm hissedarlarının, hisselerini 8 Ekim 2007 tarihinde imzaladıkları sözleşme ile KKR'ye sattıkları ve bu devir işleminin Rekabet Kurumu tarafından da onaylandığı, eski ortakların ortaklık sıfatlarının sona erdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Buna rağmen Yönetim Kurulu, genel kurul ve ana sözleşme değişikliği yapılmaması halinde hisse satış bedellerinin KKR tarafından ödenmeyeceği baskısıyla ortaklık sıfatı kalmayan, dolayısıyla genel kurula katılım hakkı olmayan eski hissedarları yanıltarak, genel kurula katılmaya zorlamış ve geçersiz oylar ile ana sözleşmeyi değiştirtmişlerdir.

Genel kurulda yapılan değişiklikle, KKR dışında tek ortak kalan UND, hisselerini KKR dışında 3. kişilere devredemeyecektir. Bu değişiklik hisselerinin tamamını satmış olan eski ortaklara yaptırtılmıştır. Yönetim Kurulu, satış aşamasında hiçbir taahhütleri olmamasına rağmen, alacağı kesinleşmiş hisse devir bedelinin ödenmesini şirket ana sözleşmesinin komple değiştirilmesi şartıymış gibi göstermiştir. Bu maddeyle beraber şirket ana sözleşmesinin 3, 6, 7, 8, 10, 12, 14. maddeleri de komple değiştirilmiş, azınlık hakları tamamen ortadan kaldırılmıştır. Bu değişiklikle KKR, UND'nin hisselerini istediği fiyatla almaya, başka alıcısı olamayacağı için tek yetkili hale getirilmiştir.'' Açıklamada, UND'nin dün gerçekleştirilen genel kurulda açıklama yapmasının engellendiği ve toplantıya katılanları bilgilendirmesine müsaade edilmediği ileri sürülerek, ''Ancak usulsüz olarak yapılan tüm işlemler genel kurul toplantı tutanağına yazdırılmıştır. Usulsüz olarak gerçekleştirilmiş olan UN RO-RO genel kurulunun iptali için, tüm yasal girişimler başlatılacaktır. Sektörün temsilcisi olan UND, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sektörün menfaatlerinin korunması için tüm çabayı göstermeye devam edecektir'' denildi.

Milliyet

Editör: TE Bilişim