Umman’dan ortak şirket ve ortak yatırım teklifi

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Ummanlı iş adamlarının Türkiye’de yatırım yapmasını isterken, ortak yatırımların da teşvik etmek istedikleri bir alan olduğunu bildirdi. Devlet Bakanı Atalay, önceki gün gittiğii Umman’da dünkü temasları çerçevesinde Umman Sultanlığı Başbakan Yardımcısı Sayyid Fahad bin Mahmoud Al Said tarafından kabul edildi.

Atalay ayrıca, Sanayi ve Ticaret Bakanı Maqbool bin Ali Sultan, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Sheikh Mohammed, Umman’ın kadın bakanlarından olan Turizm Bakanı Rajiha Bint Abdül Amir ile Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alawi ile görüştü. Umman Sanayi ve Ticaret Bakanı Maqbool bin Ali Sultan, her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtirken, ortak şirketlere ve ortak yatırımlara ağırlık verilmesini istedi. Atalay da önemli olanın iki ülke iş adamları arasındaki ilişkilerin artması olduğunu belirterek, Ummanlı iş adamlarının Türkiye’de yatırım yapmasını istediklerini söyledi. Bakan Atalay, ortak yatırımların da teşvik etmek istedikleri bir alan olduğunu kaydetti.

DENİZ TAŞIMACILIĞI:

Ulaştırma ve İletişim Bakanlığındaki görüşmede de Atalay, bu yıl içinde iki ülke arasındaki denizcilik anlaşmasının imzalanacağını umduğunu ifade ederek, iki ülke arasında deniz ticaretini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye ile Umman arasında uçak ile kargo taşımacılığını da geliştirmek istediklerini söyleyen Atalay, böylelikle Türkiye’den taze meyve sebze ihracatının daha kolay gerçekleştirilebileceğini kaydetti. Ummanlı Bakan da konteyner taşımacılığı ve karşılıklı deniz taşımacılığı seferleri yapılmasının yararlı olacağını belirterek, Türk müteahhitlerini Umman’a davet ettiklerini ve gelip işini bitirenlerin de yeni işler aldıklarını ifade etti. Atalay da Türk firmalarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim firmalarımızdan beklediğimiz de sizin güveninizi sarsmamaları" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet İnternet www.hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi: 5 Şubat 2007

Editör: TE Bilişim