Wista Fransa’nın ev sahipliği yaptığı 32. Uluslararası WISTA Konferansı 3 – 5 Ekim 2012 tarihleri  arasında Paris’de düzenlendi. WISTA Türkiye’den 8 katılımcının da yer aldığı dikkat çekici  konferansa, tüm Dünya’dan denizcilik sektöründe görev alan 350’nin üzerinde iş kadını katılım  gösterdi.  
 
“Gemi Ticareti ve Denizcilik Ekonomisinde Yenilenme ve Modernleşme için Kadın” başlığının  irdelendiği konferansta, sektörel uzmanların değerlendirmeleri ve fikirleri uluslar arası katılımcıların  aktif olarak fikir paylaşımları ile daha da renklenerek genel beğeni topladı.   En dikkat çeken konuşmaların başında;  uluslararası deniz ticaret odası genel sekreteri sn Peter Hinchliffe’in ; değişime  daha rasyonel yaklaşımlarla ayak uydurabilecek yeni kural koyucu oluşumlara ihtiyaç oldugunu belirten konuşması geldi. 
 
Konferasın ilk günü yapılan seçimler neticesinde, WISTA Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı Jasmin Fichte , WISTA Yunanistan üyelerinden Katerina Stathopoulou, WISTA  İngiltere  üyelerinden Sn Rachel Lawton yeni idari komite üyeleri olarak seçildiler.
WISTA tarafından düzenlenen tüm  aktivitelerde olduğu üzere, sunumlar ve interaktif toplantılar yanında uluslararası üyelerin sosyalleşmesini ve birbirlerine bağlılıklarını arttıran  unsurlar da eksik edilmedi. Hotel de la Marine’de düzenlenen WISTA Karşılama Kokteyli ve L’Ile Restaurant’da düzenlenen Gala Gecesi katılımcıların meşhur Fransız Mutfağı’ndan örnekleri tatmaları için fırsat yarattı.

WISTA Fransa tarafından düzenlenen bu muhteşem konferans için, Türkiye’yi temsilen WISTA  Türkiye Başkanı ve WISTA Türkiye kurucu üyelerinden ve Bora Gemi Kiralama Hizmetleri firması genel müdürü  Halime Can Yorulmaz, kurucu üyelerinden ve aynı zamanda eski WISTA Türkiye  Başkanı ve Metal Gemi Kiralama firması çalışanı Nuvara Uslu Erdönmez,  yine kurucu üyelerden  ve Atasoy Grup firma çalışanı uzan Atasoy; uyelerden ve yine Bora Gemi Kiralama çalışanlarından Ergül Ertürk, Ayça Seda Yıtık, Akis Gemi Kiralama firmasından Sayın Seden Öztorun ve G&B Lojistik firması çalışanı Sayın Berat Bölgen ve son olarak Transatlantik Petrol firması çalışanı sayın Bilun Cörekçioğlu Fransız kardeşlerine teşekkürlerini sunmayı bir borç bilir ve 2013 yılında Montreal  - Kanada ‘da düzenlenecek, 2014 de ise  Kıbrısta tekrarlanacak uluslarası yıllık  WISTA konferasında tekrar bir araya gelmeye söz verip;  gelecekte kadının denizcilikteki  rolünü daha da etkin  kılmayı kendilerine gurur ile görev edinirler.  
Editör: TE Bilişim