I. ULUSLARARASI AVRASYA TÜRK DENİZCİLİK TARİHİ KONGRESİ YAPILIYOR!

Türk ve Dünya denizcilik tarihi için yadsınamaz öneme sahip I.Uluslararası Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi  5 - 8 Kasım tarihleri arasında İstanbul Sheraton/Ataköy Otel’de yapılacak.
 
Türk denizcilik tarihinin Anadolu Selçuklu Beylikleri dönemi de dahil olmak üzere, Birinci Dünya Savaşı’na kadar olan zaman dilimini kapsayacak Kongre bir yandan Türk denizcilik tarihini, diğer yandan da Türklerin Dünya denizcilik tarihindeki yerlerinin zaman içerisindeki seyrini gözler önüne serecek.

Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlenen ve hazırlıklarına iki yıl önce başlanılan I. Uluslararası Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi’nin tüm finansal ihtiyaçları İMEAK DTO tarafından karşılanıyor.
Ana konusu Türk Denizcilik Tarihi olan I. Uluslararası Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi’nde alt başlıklar arasında ise şu konular yer alacak: Deniz savaşları, strateji, sualtı arkeolojisi, mitoloji, arşiv, eğitim, sağlık, balıkçılık, haritacılık, gemi inşa, deniz ticareti, korsanlık…

Kongrede işlenecek diğer konuları merak edenler http://congress2012.pirireis.edu.tr/ adresini ziyaret edebilir.

Kongre hem bildiri sayısı, hem de ülkeler arası koordinasyon ve işbirliğini sağlamada da önemli bir görev üstleniyor. Daha önce yayınlanmamış konu ve olayları içeren 100’ün çok üzerinde bildirinin sunulacağı Kongrede paralel sunumlar yapılacak ve tüm bildiriler takdim edilecek. Ayrıca, Başbakanlık Osmanlı Arşivler ve Deniz Müzesi dışında, İngiltere, Hırvatistan (Dubrovnik), Malta, İspanya (Barselona) gibi ülkelerin deniz müzelerinin temsilcileri de kongrede yer alacak.

Editör: TE Bilişim